13 Temmuz 2023 00:27

Gazeteciler cezaevinden çıktı: Özgür basın susturulamaz

Diyarbakır’da yargılanan 15'i tutuklu 18 gazeteciden tamamı ilk duruşmada tahliye edildi. Tahliye sonrası tutuklu gazeteciler Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eş Başkanı Serdar Altan, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, Xwebûn gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, gazeteciler Zeynel Abidin Bulut, Ömer Çelik, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz ve Mehmet Şahin’i cezaevi önünde meslektaşları, ailesi, siyasi parti temsilcileri ve kentteki kurum ile kuruluş temsilcileri karşıladı.

Zılgıt ve alkışlarla karşılanan gazetecilerden DFG Eş Başkanı Serdar Altan, “Güzel bir gün oldu hepimiz için. 13 ay oldu. 400 gün oldu tutukluluğumuz. Mahkemede de geniş değerlendirmemiz oldu. Bu gazetecilik davasıydı. Kürt gazetecilerin tutukluğu üzerineydi. Bunu boşa çıkarmaya çalıştık. Bu davanın hukuksuz bir dava olduğunu gösterdik. Mahkeme de bu durum doğrulandı” diye konuştu.

“KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”

Altan şöyle devam etti: “Her ne kadar bugün biz dışarıda olsak da içeride birçok arkadaşımız bulunuyor. Bu 13 ay içerinde ailelerimiz birçok zorluk çekti. Çalışmalarımızın yerde kalmasını istediler. Ancak çalışma arkadaşlarımızın kalemi yerde bırakmadık. Özgür Basının asla Apê Mûsa’nın Hafız Akdemir’în kalemini yerde bırakmayacağını gösterdik. Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğini biliyoruz. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Zindanlarda da çalışmalarımızı yapmaya çalıştık. Bu konuda mutluyuz. Bu dayanışmanız için teşekkür ediyoruz. Bir kez daha belirtiyoruz ki Kürt gazeteciler asla susmaz.”

Açıklama sonrası “Özgür basın susturulamaz” sloganları atıldı. (MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Onaylamadığımız taslağı masaya koymayın’

‘Onaylamadığımız taslağı masaya koymayın’

Toplu sözleşme sürecinde olan kamu işçilerinin, Türk-İş ve Hak-İş yöneticilerinin üzerinde anlaştığı sözleşme taslağının kendilerinden gizlenmesine tepkisi büyüyor. Bu hafta hükümete sunulması beklenen taslağın onayları alınmadan masaya konmamasını isteyen işçiler, “Biz mücadele etmezsek sözleşmenin sonu belli” diyor.

22 bin 131 TL: Türk-İş’in açlık sınırı

72 bin 88 TL: Türk-İş’in yoksulluk sınırı

30 bin TL: Kamuda ortalama ücret

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et