13 Temmuz 2023 13:27

Didim’de EMEP ve TİP zamları protesto etti

Didim'de Emek Partisi ve Türkiye İşçi Partisi üyeleri zamlara karşı basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Elif Dikbaş/Evrensel

Paylaş

Seçimlerden sonra gelen KDV oranlarındaki artış ile iğneden ipliğe her şeye zam gelmesine karşı Emek Partisi (EMEP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Didim İlçe Örgütleri Akbank önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada konuşan Emek Partisi Didim İlçe Yöneticisi Fevzi Dede, “Seçim süreci bitti. Tek adam rejimi bütün devlet kaynaklarını kullanarak rejiminin devamını sağlayacak çoğunluğu elde etti. İşte bu Meclis son yılların en gerici meclisi durumundadır. HÜDA PAR’ından YRP'sine oradan FETÖ artıklarına kadar Mecliste yerlerini aldılar. Irkçı şoven emperyalist-kapitalizme göbekten bağlı bileşenlerinin emekçi halkımız için, zam ve zulümden başka yapacakları bir şey yoktur” dedi.

“EMEKÇİ HALKI GÜNBEGÜN AÇLIĞA VE SEFALETE SÜRÜKLÜYORLAR”

AKP iktidarının halk karşıtı ekonomi politikalarının yükünün yine işçisiyle, emekçisiyle, emeklisiyle halkın sırtına yüklendiğini dile getiren Dede, “Seçimden sonra ekmekten ete, sütten peynire, akaryakıttan elektriğe, sebzeden meyveye, çaydan şekere kısacası iğneden ipliğe zam üstüne zam yağdırıyorlar. Zamlar yetmiyor KDV oranlarını artırıp bir zam daha yapıyorlar, yetinmiyorlar ÖTV'yi artırıyorlar bu da yetmiyor ek vergi koyup iki defa araçlardan MTV alıyorlar. Bunlarla da yetinmeyecekleri belli, yeni zamlar ve yeni vergilerle saldıracaklar. Bu zam ve vergilerle emekçi halkımızı günbegün daha da açlığa ve sefalete sürüklüyorlar” diye konuştu.

“MAAŞLARA YAPILAN ARTIŞLAR DAHA ELİMİZE GEÇMEDEN BUHARLAŞTI”

TİP Didim İlçe Sözcüsü Birol Yılmaz ise seçimlerden sonra zam gelmeyen hiçbir ürün kalmadığını söyledi. Yılmaz, “Maaşlara yapılan artışlar daha elimize geçmeden buharlaştı. Her yeni güne daha da yoksullaşarak başlıyoruz. En temel yaşamsal ihtiyaç malzemeleri; gıda ve hijyen ürünleri dahi bizler için lüks haline geldi. Asgari ücrete dahi vergi uygulayan sistem yüzünden çocuklarımız sağlıklı beslenemiyor, bizlere şükretme fetvaları verilirken bir avuç asalak zenginliğine zenginlik katmaya devam ediyor. Geldiğimiz noktada çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını sağlamak imkansız hale gelmiştir. Üniversite öğrencisi kardeşlerimiz yarı zamanlı öğrenci tam zamanlı çalışan olarak hayatlarının en güzel günlerini köle gibi yaşamak zorunda bırakılmıştır. Emekli maaşları bırakın yoksulluk sınırını açlık sınırının yarısına düşmüştür” dedi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2017'den bugüne dünyada kırılan sıcaklık rekorları | Listenin başında ABD var

SONRAKİ HABER

Antep'te bir kişi bekçi kurşunuyla öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa