13 Temmuz 2023 14:29

Karaca, hasta tutuklu Kilis'i ziyaret etti: Hizbullahçılar serbest, siyasi mahpuslar ölüme terk!

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, EMEP'li hasta tutuklu Ferit Kilis’i Adana Kürkçüler Cezaevi'nde ziyaret etti.

EMEP Gaziantep milletvekili Sevda Karaca Kürkçüler Cezaevi önünde, Adana, 2023 | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan EMEP Yüreğir İlçe Yöneticisi Ferit Kilis’i Adana Kürkçüler Cezaevi'nde ziyaret etti.

Kalp krizi anında hızlı şekilde müdahale edilmediği takdirde ölümle sonuçlanacak vazospastik angina hastası olan Kilis’in durumuna dikkat çeken Karaca, cezaevinde de bu türden bir risk durumunda müdahale edebilecek bir donanım olmadığına dikkat çekti.

"HAPİSHANELER ÖLÜME GÖNDERME MERKEZİ OLDU"

Kilis’in infazının ertelenmesini talebine de yanıt verilmediğini söyleyen Karaca, “Bugün ülke hapishaneleri adeta bile bile ölüme gönderme merkezleri haline getirildi. Bütün bunları özel aflarla hizbulkontracıların serbest bırakıldığı bir tablo içinde konuşuyoruz" dedi.

Halis Bayancuk'un tahliyesini hatırlatan Karaca, "Daha 3 gün önce Hizbullah'ın askeri kanat yapılanmasında yer alan ve Kürt illerinde yüzlerce cinayetin faillerinden olan Hacı Bayancuk'un oğlu 'Ebu Hanzala' kod adlı Halis Bayancuk'un tahliye edildiği ortaya çıktı. Ebu Hanzala, IŞİD'in Türkiye Emiri olmak suçundan 15 yıl hapisle cezalandırılmıştı. Diyarbakır, Mardin ve Batman’da 183 cinayetin faili olmaktan yargılanıp ömür boyu hapisle cezalandırılan ve bu cezaları Yargıtay tarafından onanarak kesin hükme bağlanan Hizbullah hükümlülerinin yeniden yargılanma başvurularının kabul edilerek tahliye edildikleri ortaya çıktı. 2019 yılından beri tahliye edilenlerin sayısı 58'e ulaştı” diye konuştu.

"KARANLIK KİŞİLERE SINIRSIZ AF"

“En karanlık ittifaklarla ülkeyi zapturapt altına alanlar, bu karanlığın en kanlı simalarını da özel aflarla aramıza salıyorlar” diyen Karaca, “Bu arada hiçbir hukuka, adalete, insanlığa sığmayan biçimde binlerce insan sadece siyasi fikirlerini ifade ettikleri, iktidar politikalarına itiraz ettikleri için de cezaevlerinde tutuluyorlar. İktidar, hasta mahpuslar konusunda adım atmadığı her an cezaevlerinde mesnetsiz gerekçelerle tuttuğu binlerce insanı sağlığından hayatından ediyor. Bir an önce gerekli düzenlemeler yapılmalı. EMEP olarak hasta mahpusların durumunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

PEN Türkiye'den sergi saldırısına tepki: Yasaklamakla, saldırmakla sanatı ortadan kaldıramazsınız

SONRAKİ HABER

Hukuk örgütleri darbedilen Cumartesi Annelerinin avukatı Murat Çelik için suç duyurusunda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa