13 Temmuz 2023 16:20

Erdoğan ve Bahçeli sarayda görüştü

Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli, NATO zirvesinin ardından Beştepe'deki sarayda bir araya geldi. Bahçeli, İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışığa "Bunu nasıl hazmedeceğiz" diyerek tepki göstermişti.

Fotoğraf: Murat Çetinmühürdar/TCCB

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşen NATO zirvesinin ardından Beştepe'deki sarayda bir araya geldi.

Öğle saatlerinde gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü. Görüşmenin ardından bir açıklama yapılmadı.

Görüşmenin gündeminde İsveç'in NATO'ya üyelik süreci, Türkiye ve AB ilişkileri ile ABD'den F-16 alım süreci gibi başlıkların olması bekleniyordu.

Bahçeli, partisinin salı günü gerçekleşen Meclis grup toplantısında, İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakılmasına tepki göstermişti. "Kandil dağı neyse Stockholm aynısıdır" sözlerini sarf eden Bahçeli, "Böyle bir ülkeyle bir güvenlik mimarisinin bünyesinde nasıl buluşacağız? Böylesi bir acizliğe nasıl göz yumacağız? Bunu nasıl hazmedeceğiz? F-16 ile ilgili parmak sallanıyor diye zillete tamam mı diyeceğiz" demişti.

Bahçeli ayrıca "Memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan ve Bahçeli en son 21 Haziran'da Devlet Bahçeli'nin Beytepe'deki konutunda bir araya gelmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çalışanına cinsel saldırıdan yargılanan patrona 13,5 yıl hapis

SONRAKİ HABER

Boğaziçi yönetimi mahkeme kararını tanımamakta ısrarcı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa