13 Temmuz 2023 16:36

Mardin ve Şırnak’ta suya zam

Mardin'de suya yüzde 82'ye varan oranlarda zam yapıldı. Şırnak'ta da iş yeri ve sanayilerde geçerli tarife 7 lira 80 kuruştan 12 TL’ye yükseldi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Mardin ve Şırnak’ta suya zam yapıldı.

Kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU), su ve atık su bedellerine fahiş oranlarda zam yaptı. Karar, kayyum yönetimi tarafından feshedilen belediye meclisi yerine memurlardan oluşturulan meclis tarafından alındı.

Su ve atık su bedelleri farklı kademelerdeki kullanımlar için yeniden belirlenirken, zam toplantısının normal toplantı dönemi olan mayıs ve kasım ayları dışında yapılması dikkat çekti.

Alınan kararla birlikte Mardin'de meskenlerde kullanılan suya 15 metreküpe kadar olan birinci kademe kullanımlarda yüzde 63 oranında zam yapıldı. 16 metreküp ve üzerini ifade eden ikinci kademe kullanımlara ise yüzde 78’e varan oranda zam yapıldı. Ticarethaneler için su ve atık su bedellerine yüzde 70 oranında zam yapan kayyum yönetimi, köylerdeki suyun kullanım bedeline ise yüzde 82 oranda zam yaptı.

ŞIRNAK'TA SU ZAMMI

Bu ay içerisinde suyun zamlandığı bir diğer kent Şırnak oldu. AKP yönetimindeki Şırnak Belediyesi, HDP’li Meclis üyelerinin ret oyuna rağmen suya zam yaptı. Belediye, iş yeri ve sanayilerdeki mevcut tarifeyi 7 lira 80 kuruştan 12 TL’ye yükseltirken, resmi dairelerde 6 lira 45 kuruş olan bedel 12 TL olarak belirledi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de boşanma aşamasında olduğu eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis

SONRAKİ HABER

CHP’li Adıgüzel: Bakanlık çocuğu cinsel obje gören zihniyete göre çözüm üretiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa