14 Temmuz 2023 14:24

Karşıyaka Belediyesi emekçileri: Hakkımız olanı alana kadar buradan ayrılmayacağız

Karşıyaka Belediyesi emekçilerinin geçmişe dönük alacakları ve TİS talepleri için iş yeri temsilciliği olarak başlattıkları eylem 15 gündür devam ediyor.

Fotoğraf: Ramis Sağlam/Evrensel

Paylaş

İzmir Karşıyaka Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasındaki toplu iş sözleşmesindeki anlaşmazlık ederken, emekçilerin de eylemleri sürüyor.

Karşıyaka Belediyesi emekçilerinin geçmişe dönük alacakları ve TİS talepleri için iş yeri temsilciliği olarak başlattıkları eyleme 15’inci günde KESK İzmir Şubeler Platformu destek verdi. Belediye binası önünde bir araya gelen emekçiler “İş ekmek yoksa barışta yok”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Toplu sözleşme hakkımız grev silahımız” sloganları attı.

Açıklama konuşan Tüm Bel-Sen Karşıyaka İş Yeri Temsilcisi Fırat Belen, emekçiler olarak taleplerinin arkasında olduklarını yineledi. Belediye tarafından somut bir adım atılmadığın hatırlatan Belen, “Mücadele kararlıyız. Hakkımız olanı alana kadar buradan ayrılmayacağız” dedi.

“KAZANIMLARIMIZI HEBA ETMEYECEĞİZ”

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven ise tek adam rejiminde sefalete ve yoksulluğa karşı direnmeye devam ettiklerini söyledi. Grevli toplu sözleşme hakkının tanınması gerektiğini dile getiren Güven, “Özgür bir toplu sözleşme yapma emekçinin çalıştığı yerde gerek çalışma koşullarının gerek ücret ve özlük haklarını birlikte, beraberce bir masada tartışarak yürütülmesini mücadele ile kazandık ve bu kazanımlarımızın birkaç bürokratın masayı dağıtma çabasına heba etmeyeceğiz. Emekçilerin kayıplarının bir an önce masa kurularak demokratik şekilde çözülmeli. KESK olarak belediye işçilerinin direnişinin yanındayız” diye konuştu.   

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şube Yöneticisi Evrim Aksoy da söz alarak ortak mücadelenin önemine vurgu yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdürü İzzet Alagöz istifa etti

SONRAKİ HABER

İmamoğlu’na yeni dava ile yine hapis istemi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa