14 Temmuz 2023 18:10

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri 624. kez arkalarını rektörlüğe döndü

Boğaziçi Üniversitesi direnişinin 922. gününde akademisyenler “#KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” diyerek arkalarını 624. kez rektörlük binasına döndü.

Fotoğraf: Ahmet Ersoy

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin nöbetinin 624, direnişin 922’nci günü.

Akademisyenler her hafta olduğu gibi bu cuma da basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şunlar yer aldı:

“Sizlere basının hâlen alınmadığı, çevresinde polisin ağır silahlarla devriye gezdiği, her köşesinin kameralarla, özel güvenlik güçleri ve sivil polislerce denetlenmeye çalışıldığı, girişlerine yüksek demir parmaklıkların yerleştirildiği kampüsümüzden sesleniyoruz.

Bu hafta üniversitemizde yaşanan olumsuzlukları ve hak ihlallerini basın yoluyla kamuya duyurmuştuk. Kayyım yönetiminin anayasayla güvence altına alınmış toplantı ve gösteri yapma hakkımızı kriminalize etme çabalarını ve en son Prof. Dr. Taner Bilgiç örneğinde olduğu gibi, hocalarımızın mesnetsiz gerekçelerle üniversitemizden uzaklaştırılmalarını kınıyor, hak ettikleri mezuniyet töreni türlü bahanelerle iptal edilmiş öğrencilerimizi bir kez daha kutluyoruz. Önümüzdeki yaz ayları boyunca üniversitemizde yaşanan hukuksuzlukları belgelemeye ve bundan böyle her Çarşamba sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Üniversitemizde artarak devam eden gayrimeşru ve hukuksuz uygulamalar bir an önce sona ermelidir. Fakülte ve bölüm kararları yok sayılarak işine son verilen ve dersleri iptal edilen meslektaşlarımızın haksızca uzaklaştırıldıkları işlerine iade edilmelerini, ayrıca öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz hakkında mesnetsiz gerekçelerle açılmış tüm disiplin soruşturmalarının geri alınmasını bir kez daha talep ediyoruz.

Bizler her iş günü her öğlen bu meydanda toplanıyor, rektörlüğe sırtımızı dönüyor, gayrimeşru yönetimin demokratik olmayan uygulamalarının hiçbirini kabul etmediğimizi, ilkelerimizden vazgeçmeyeceğimizi söylüyoruz. Kamuoyuna ilkelerimizin arkasında olduğumuzu, insan haklarına, bilimsel düşünceye saygılı, demokratik bir üniversite ortamı kurulana kadar bu direnişten vazgeçmeyeceğimizi yeniden ve ilk günkü kararlılığımızla duyurur, bu mücadeleyi öğrencilerimize, mezunlarımıza, tüm topluma olan borcumuz olarak gördüğümüzü ifade etmek isteriz.

Türkiye’de özgür, özerk, demokratik ve katılımcı ilkelere dayalı bir üniversite ideali gerçekleşene kadar, Kabul Etmiyoruz, Vazgeçmiyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

NATO’da Ukrayna çatlağı mı?

SONRAKİ HABER

TTB: Karma eğitimi tartışmak bilimsel veya pedagojik değil, politiktir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa