14 Temmuz 2023 18:25

Tahliye olan gazetecilere ziyaret: Hakikatin sesini kısamayacaklar

Tahliye olan gazetecileri ziyaret eden kurum ve siyasi parti temsilcileri, "Hakikatin sesini kısamayacaklar" mesajı verdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır’da geçtiğimiz yıl yapılan operasyonda tutuklanan ve 13 ay sonra tahliye edilen 15 gazeteci, Dicle Fırat Gazeteciler Derneğinde (DFG) bir araya geldi. Gazetecileri birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütü ziyaret etti.

Geçmiş olsun dileklerini iletmek ve dayanışma mesajında bulunmak için DFG’ye gelen gazetecileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerini tahliye olan gazeteciler ve dernek üyeleri karşıladı.

"SONUÇ ALAMADILAR"

Ziyarette konuşan DFG Eş Başkanı Serdar Altan, konuşmasına dayanışma gösterenlere teşekkür ederek başladı. Zorlu bir süreç atlattıklarını belirten Altan, “Bu tutuklamadan bir sonuç almaya çalıştılar ama alamadılar. Bize ‘Sessiz olun’ dediler onu da başaramadılar. Sessizlik olmadı, hakikatin sesini kısamadılar, arkadaşlarımız çalışmayı sürdürdüler. Bize destek sunan herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

TTB: Karma eğitimi tartışmak bilimsel veya pedagojik değil, politiktir

SONRAKİ HABER

İskender Bayhan, GGM'lerde ‘insan onuruna aykırı muamele’ iddialarını Meclis'e taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa