15 Temmuz 2023 15:07

Birleşik Kamu-İş Bursa Şubesinden zamlara tepki: Kaşıkla verdiler kepçeyle aldılar

Birleşik Kamu-İş Bursa Şubesi zamlara karşı eylem yaparak “zam aldatmacasına son verin” çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Birleşik Kamu-İş üyeleri Kent Meydanı’nda bir araya gelerek zamları protesto ederek “Kaşıkla verdiler kepçeyle aldılar, zam aldatmacasına son verilsin”dedi.

 

 

Yapılan açıklamayı Birleşik Kamu-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona okudu.

“Kamu emekçileri enflasyona ezdirilmiş, her zaman olduğu gibi açlık ve sefalete mahkum edilmiştir” diyen Rona, “Milyonlarca kamu emekçisi, emeklisi ve ailelerini sevindirecek yüzdelik ve seyyanen zamlar istemiyor, her dönem yaşadığımız kayıpların giderilmesini ve en düşük memur maaşının en az 32 bin TL’ye çıkarılmasını istiyoruz. Milyonlarca emekçiyi ilgilendiren ücret ve maaş artışları gerçek enflasyona göre değil çarpıtılmış TÜİK enflasyonuna göre belirlenmiş ve emekçiler iki kez mağdur edilmiştir. Ülkemizde yaşam koşulları ağırlaşmış, yağmur gibi yağan zamlar mutfakları kavurmuştur. Temel giderlerimize elektriğe, suya, akaryakıta, gıda maddelerine, ulaşıma fahiş oranlarda zam yapılmaktadır. Türk Lirası, döviz karşısında erimekte, yurttaşların alım gücü günden güne düşmektedir. Raflardaki etiketler günlük olarak değişmektedir” şeklinde konuştu.

“BU İKİ YÜZLÜ ALDATMACAYA SON VERİN”

Ülkede vergi kültürü ve vergi yükünün AKP iktidarıyla emekçiler için zulme dönüştüğünü ifade eden Rona, “Ülkedeki ağır vergilere ek vergi yükü tamamen emekçilerin sırtına yıkılmıştır. Bugün Türkiye’de emekçiler zenginlikten en az payı alırken en çok vergiyi ödemektedirler. Yapılan KDV artışı verilen zamların daha cebe girmeden alınmasıdır. Emekçiler, ağır zamlar ve vergiler altında ezilirken patronlara, sermayeye vergi istisnaları yapılmaktadır. Satın alma gücü düşmekte, yurttaşlar ekonomik çöküş yaşamaktadır. Gelir adaletsizliğini derinleştirmiş, açlığı ve yoksulluğu artırmıştır. Sözde maaş artışları şimdiden yok olmuştur. Ülke ekonomisini yolsuzlukla, talanla, peşkeşle yönetenler ortaya çıkan krizin faturasını emekçilerin ve emeklilerin omuzlarına yüklemiştir. AKP iktidarı sermayenin sesine değil, yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edilmiş, emekçilerin sesine kulak vermelidir. Her zaman yaptığı gibi kurnazca rakamlar üzerinde oynayarak, hayali bir yaşamın resmini çizmekten vazgeçmelidir. Emekliliğe yansımayan, adaletsizliği artıran, verilen sözleri tam olarak karşılamayan seyyanen ve yüzdelik oranları kabul etmiyoruz. Enflasyon farkı, ortaya çıktığı ay itibarıyla ödenmelidir. Adeta bir soygun mekanizması gibi işleyen vergi diliminde maaş artışları sonrasında kesilen oranlar yeniden düzenlenmelidir. Torba yasadaki seyyanen artıştan emekli kamu emekçilerinin yok sayılması eşitlik ilkesi gereği adaletsizliktir” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avşa Adası'ndaki arazi yangını kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

Doktora muştalı saldırı girişimi; şüphelilerden birine ev hapsi, diğeri adli kontrolle serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa