15 Temmuz 2023 17:54
Son Güncellenme Tarihi: 15 Temmuz 2023 19:16

Denizli Devlet Hastanesinde iş cinayeti: Öz Sağlık-İş üyesi Hakan Dursun hayatını kaybetti

Denizli'de hastanede oksijen tüpü patlaması sonucu yaralanan Öz Sağlık-İş üyesi Hakan Dursun hayatını kaybetti.

Fotoğraf, Hakan Dursun'un Facebook hesabından alınmıştır

Paylaş

Denizli Devlet Hastanesinde 17 yıldır teknik personel olarak çalışan Hakan Dursun, ilçedeki Güney Devlet Hastanesinde oksijen tüpü arızasını gidermek için görevlendirildi. Oksijen tüpü patlaması esnasında yaralanan Dursun, Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde yapılan müdahalelerin ardından yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre yaklaşık on beş yıl önce kurulan oksijen panelinin çalışır hale getirilmesi için görevlendirilen Dursun, panelin basınç problemi nedeniyle patlaması sonucu yaralandı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Dursun'un çalışma arkadaşı yaşanan iş cinayetine ilişkin üzüntülerini paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Bizim orada herkes görev tanımı dışında bir çok iş yapıyor. Bizim için büyük bir kayıp çünkü gerçekten mükemmel bir insandı ve bunu hiçbir kardeşimin yaşamasını istemiyorum."

DURSUN, ÖZ SAĞLIK-İŞ ÜYESİYDİ

Yaşanan iş cinayetine ilişkin Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, "Denizli Devlet Hastanesinde 17 yıldır Teknik Servis Personeli olarak görev yapan Hakan Dursun’un hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Hak-İş'e bağlı Öz Sağlık-İş Denizli Şube Başkanı Hanım Oğuz da iş cinayetinde hayatını kaybeden üyesi olan Dursun için sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda başsağlığı dilemekle yetindi. Oğuz paylaşımında, "Denizli Devlet Hastanesi’nde teknik servis olarak görev yapan üyemiz  Hakan Dursun geçirdiği iş kazası sonucu vefat etmiştir. Merhum üyemiz Dursun’a Allah’tan rahmet, acılı ailesi, sevenleri, mesai arkadaşları ve teşkilatımıza başsağlığı dileriz" dedi.

Türk-İş'e bağlı Sağlık-İş üyesi bir işçi de hastanenin görgü tanıklarına baskı yaptığını ifade ederek, "Üzücü bir durum meslek kodları ve görev tanımlarının uygulanmasına ısrar etmekte ne kadar haklıyız, hastane olayı örtbas etmek için görgü tanıklarına baskı yapmış" dedi.

SAĞLIK-İŞ’TEN AÇIKLAMA

Türk-İş'e bağlı Sağlık-İş Sendikası İzmir Şubesi yaşanan iş cinayetine ilişkin yaptığı açıklamada işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerine dikkat çekti.

"İŞ GÜVENLİĞİ İŞVERENİN SORUMLULUĞU"

İş güvenliği önlemlerinin işveren sorumluluğunda olduğu hatırlatılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sağlıklı ve güvenlikli bir ortamda, mesleğinin gerektirdiği görev tanımı çerçevesinde çalışmanın her çalışanın hakkı olduğunu, çalışanların iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasının öncelikle işverenin görevi olduğunu tekrar hatırlatıyor işçilerimizi; alınmayan önlemler ve gerektiği şekilde yapılmayan denetimler ile görev tanımı dışı çalışmalardan dolayı yaşanan iş kazaları sonucunda kaybetmek istemiyoruz."

Açıklamanın devamında esnek ve kuralsız çalışmayı, geçici iş ilişkisini yasal hale getiren iş sağlığı ve güvenliği konusunda sendikal hak ve yetkileri budayan, İSİG’i işveren yükümlülüğü olarak görmeyen düzenlemeler iptal edilmesi istendi.

"İHMALİ OLANLARIN CEZALANDIRILMASI İÇİN KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

İş cinayetlerinin önlenebilir olduğu belirtilen açıklamada, "İş yerlerimizde insan hayatına ve emeğe değer veren bir yaklaşım ile yaratılacak olan sağlıklı ve güvenli çalışma koşulları için örgütlü olduğumuz tüm kurumlarda mücadelemize devam edeceğimizi bir kez daha belirtiyor, alınmayan önlemlerin getirdiği iş kazası sonucu kaybettiğimiz arkadaşımız Hakan Dursun’a Allah’tan rahmet başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz” denildi.

Ayrıca ihmali olanların cezalandırılması ve alınmayan önlemlerin alınması için konunun takipçisi olunacağı ifade edildi. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakırköy'de kontrollü yıkım sırasında çökme | İş makinesi operatörü yaralandı

SONRAKİ HABER

Yazar Can Gürses: Aidiyetimiz; neyi, niye ve nasıl yaptığımızın yegane belirleyicisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa