17 Temmuz 2023 04:34

Sendikacılar tatile mi çıktı?

"Biz işçiler markete, pazara ve çarşıya çıktığımızda ürünlerin fiyatlarını görünce gözlerimiz büyüyor, içimizden ya da dışımızdan söyleniyoruz.”

Fotoğraf:DHA

Paylaş

Türk Metal üyesi bir işçi
Kayseri

Merhaba Evrensel okurları. ‘Türkiye Yüzyılı’ dedikleri seçim sonrası ülkemizde hem ekonomik hem de politik gelişmeler bu kadar can yakıyorken, üyesi olduğum Türk-İş’in genel merkezinin, şube başkanlarının ne yaptığını, nerede olduğunu bileniniz var mı?

15 yıllık metal işçisi olarak biraz tahminde bulunmak istedim. Her biri bir köşede sıcaklardan bunalarak en lüks otellerde ya da yazlıklarında keyif sürüyorlar. Biz işçiler markete, pazara ve çarşıya çıktığımızda ürünlerin fiyatlarını görünce gözlerimiz büyüyor, içimizden ya da dışımızdan söyleniyoruz. İğneden ipliğe gelen zamlar, artan KDV oranı, vergiler, harçlar bizleri dört büklüm ediyor. Bazen kendi aramızda şöyle ayrışma oluyor, “Ben oy vermedim veren düşünsün”, “Benim eşim de çalışıyor, biz yoksulluk sınırının biraz üstündeyiz. Eşi çalışmayan, evi kira olan, çocukları lise ve üniversitede okuyan düşünsün...”

Bu durumda üyesi olduğumuz sendika merkezi ve bağlı olduğu konfederasyon merkezi tüm bunlardan etkilenen üyelerinin içinde bulunduğu tablo karşısında köşelerine çekilmiş durumda, kendi hallerinden memnunlar. Çünkü sendikacılar yoksulluk sınırının üstünde bir maaş alıyorlar. İşçiler de kendi arasında yok “Ben oy verdim, sen vermedin” ya da “Cumhur İttifakı halen sağlam duruyor, Millet İttifakı bileşenleri de birbirlerinin arkasından kuyu kazdı, içine düştü” gibi konuşmalar yapıyor. Burjuva muhalefetin baş temsilcisi CHP açısından da “Kendi içlerinde bile anlaşamıyorlar, yaşlı bir genel başkanın koltuk sevdası yüzünden iktidara da gelemediler” diye konuşmalar oluyor.

Sendikacılar da “Ne şiş yansın ne kebap” diyerek, “İşçiler bizi rahatsız etmesin” diye mi tatile kaçtı? Tatil sezonunuz biraz uzun sürüyor. Biz işçiler de köyümüze gitsek mi gitmesek mi diye bin kez düşünüp öyle karar veriyoruz. Siz sendikacılar da altınızdaki son model arabaya, yakıtı sendikanın kesesinden koyup gezin bakalım. Biz işçiler durumun farkındayız. Ellerimiz bir gün yakanıza yapışacak, bırakmayacağız. Buradan tüm metal işçilerine şu çağrıyı yaparak bitirmek istiyorum. Bizlerin temsilcileri bu kadar rahat hareket etmemeli. Biz metal işçileri sendikacıları denetim altında tutmalıyız. Bu zamlara ve enflasyon canavarına dur demeliyiz.

ÖNCEKİ HABER

Grevdeki Corning işçileri: İnsanca yaşayacak bir ücret istiyoruz

SONRAKİ HABER

"İngiltere, Türkiye'den gelen sığınmacıları hızla sınır dışı etmek için anlaşma arayışında"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa