17 Temmuz 2023 12:19

Emek Partisi, İskenderun emek ve demokrasi güçleriyle buluştu: Yerel mücadele birlikleri oluşturulmalı

İskenderun'da emek ve demokrasi güçleriyle buluşan Emek Partisi heyeti, sorunları dinledi ortak mücadele zemini için yapılabilecekleri tartıştı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi heyeti İskenderun'da emek ve demokrasi güçleri ile buluştu.

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak, GYK Üyesi Halil İmrek, Emek Partisi İskenderun İlçe Başkanı Makbule Kılıç ve İlçe Sekreteri Tugay Demir, İskenderun emek ve demokrasi güçleri ile bir araya geldi.

Buluşma, depremde hasar alan İskenderun Cemevi bahçesinde gerçekleşti.

Toplantıya HDP il eş başkanı ve yöneticileri, İHD şube eş başkanı ve yöneticileri, Yeşil Sol Parti yöneticileri, cemevi başkan ve yöneticileri ile 2021 İskenderun Tüm Emekliler Sendikası başkanı, yöneticileri ve üyeleri katıldı.

"DAYANIŞMA ÖRGÜTLEYENLER BİR ARADAYIZ"

Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca, depremin ardından geçen zamana rağmen devam eden ve büyüyen sorunları konuşmak ve birlikte çözüm üretmek için bu ziyaretleri yaptıklarını söyledi.

Karaca “Depremi bir felakete dönüştürenler karşısında depremin ilk gününden bugüne kentte dayanışma örgütleyenler olarak bir aradayız” dedi.

İşçi ve emekçilerin ancak örgütlü birliği ve dayanışma ile hayatı yeniden kuracağını aktaran Karaca, bunu depremde büyük acılar yaşayarak deneyimlediklerini söyledi.

Depremin yarattığı yıkım tablosunu aktaran kurumlar, beş buçuk ay geçmesine rağmen sorunların hâlâ çözülmediğini belirtti.

İçme suyuna erişimin olmaması, şebeke suyunun akmaması, barınma krizi, kiraların yüksekliği, ulaşımın zorluğu, zamlı faturalar, sağlığa ve hastanelere erişimin kısıtlılığı başlıca anlatılan sorunları oluşturdu.

Buluşmada söz alan Emekliler Sendikası Başkanı Mustafa Çankaya, 15 milyon emeklinin sorunlarına değindi. “Milyonlarca emeklinin asgari ücretin altında ücret alıyor” diyen Çankaya “Emek Partisi Milletvekili Karaca, emeklilerin sorununu Mecliste gündeme getirdiği için teşekkür ederiz. Ancak emeklilerin sorunlarını gündeme getirilmeye devam etmeli. Özellikle emeklilere sendika hakkının tanınması için yasal düzenleme talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak, sorunlara karşı çözümün birlikte mücadeleden geçtiğini söyledi. Depreme dayanıklı ve dirençli kentler yaratmanın yolunun da halkın birlikte mücadele etmesiyle mümkün olacağını vurgulayan Başkavak, “Yerel mücadele birlikleri oluşturarak el ele kol kola omuz omuza vererek ilerleyebiliriz” dedi. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Tanal: DEDAŞ kendi personeline de köle muamelesi yapıyor

SONRAKİ HABER

Bakanlıktan ÇEDES’in vaizleri yanıtı: Öğretmenle koordineli çalışacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa