17 Temmuz 2023 12:28

Bakanlıktan ÇEDES’in vaizleri yanıtı: Öğretmenle koordineli çalışacaklar

MEB ÇEDES kapsamında okullara vaiz ataması yapılmayacağını öne sürerek, "Manevi danışmanlar, okullarımızın değerler kulübü öğretmeni ile koordineli okul dışı etkinlik çalışmalarına destek sağlar" dedi

Fotoğraf: Eğitim Sen Denizli Şubesi

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı ÇEDES projesi kapsamında okullara vaiz ataması yapılmayacağını öne sürerek, “Diyanet manevi danışmanları, okullarımızın değerler kulübü öğretmeni ile koordineli okul dışı etkinlik çalışmalarına destek sağlar” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel’in, ÇEDES Projesi ile ilgili CİMER başvurusuna, MEB’e bağlı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden cevap geldi.  Bakanlık iddiaların gerçeği yansıtmadığını öne sürse de çelişkili ifadelere yer verdi.  Diyanet tarafından herhangi bir atamanın söz konusu olmadığını, manevi danışman görevlendirmelerinin olduğunu öne süren bakanlık, projeye din görevlilerinin dahil olmadığını savunsa da il müftülüğü görevlilerinin projeye destek verdiğini kaydetti.

Bakanlığın yanıtında, “Okul dışında yapılan etkinliklerde Gençlik ve Spor Bakanlığı görevlisi ve Diyanet manevi danışmanları, okullarımızın değerler kulübü öğretmeni ile koordineli okul dışı etkinlik çalışmalarına destek sağlar” ifadesiyle, Diyanet tarafından “manevi danışman” adı altında etkinlikler için imam ve vaiz görevlendirmesi yapıldığı doğrulandı.

CHP’Lİ YÜCEL: NEYİ İNKAR EDİYORSUNUZ?

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği yanıta ilişkin yaptığı açıklamada, “Dilekçemde ÇEDES Projesi adı altında okullara imam, Kur’an Kursu Öğreticisi, vaiz ve din hizmetleri uzmanı görevlendirilmesinin gerekçesini sordum. Bu soruya ‘iddialar kasıtlı olup gerçeği yansıtmamaktadır’ cevabını aldım. Dilekçemizin muhatabı olan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün, ÇEDES Projesi Uygulaması Usul ve Esaslarını okumadan böyle bir iddiada bulunacağımı düşünmesi üzücü… Kendilerine yine kendi hazırladıkları, ‘Proje Uygulama Usul Ve Esasları’ kitapçığıyla cevap vereceğim. Proje Uygulama Usul ve Esasları kitapçığının 3, 9, ve 10. sayfalarında açık bir şekilde vaiz ve vaizelerin projede görevli olduğu belirtilmektedir. Neyi inkâr ediyor, kimi kandırıyorsunuz?​” dedi. Bakanlığın “ÇEDES, okul dışında etkinliklerin yapıldığı bir projedir” yanıtını da eleştiren Yücel, Etkinliklerin okul dışında yapılıyor olması sorumluluğunuzu ve projenin laik eğitime karşı oluşturduğu riskleri azaltmaz.” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi, İskenderun emek ve demokrasi güçleriyle buluştu: Yerel mücadele birlikleri oluşturulmalı

SONRAKİ HABER

Rusya tahıl anlaşmasını sonlandırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa