18 Temmuz 2023 23:33
/
Güncelleme: 19 Temmuz 2023 14:22

BTS İzmir Şubesi Alsancak Limanı’nın satılmasına tepki gösterdi

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Alsancak Limanı’nın satılmasına karşı liman girişinde basın açıklaması düzenledi.

BTS İzmir Şubesi Alsancak Limanı’nın satılmasına tepki gösterdi

Fotoğraf: Ramis Sağlam/Evrensel

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Alsancak Limanı’nın satılmasına karşı liman girişinde basın açıklaması düzenledi. “Özelleştirmeye hayır. İzmir Limanı halkındır satılamaz” yazılı pankart açılan açıklamada, “Satışa hayır, limanlar bizimdir”, “İşine ekmeğine limanına sahip çık”, “Satışa hayır, demiryolu halkındır” sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, “Limanlarda uygulanan özelleştirme politikaları nedeniyle Türkiye, yüz milyonlarca dolar maddi zarara uğrarken, limanların devredilmesi nedeniyle gerçekleşen stratejik kayıplar da cabası. Devleti ve milleti zarara uğratarak patronları zengin etmek için elinden gelen çabayı göstermekten geri durmayanlar, yoksulun, yetimin, işçi sınıfının ve asıl mal sahibi olan tüm vatandaşların hakkını yiyorlar, geleceğimizi satıyorlar” dedi.

“ÇALIŞANLAR MAĞDUR EDİLİYOR”

İktidarın körfez ülkeleriyle görüşerek gözünü bir kez daha İzmir Alsancak Limanı’na diktiğini ifade eden Akyol, “Limanların satılması demek üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin denizlerde başta ekonomik olmak üzere her türlü iddiasından vazgeçmesidir. Özelleştirmelerle birlikte, devlet limanların hem stratejik hem de ekonomik rolünü kullanmaktan vazgeçiyor ve her türlü kontrolü sermayeye bırakıyor” diye konuştu.

Şimdiye kadar özelleştirilen veya özel şirket haline dönüştürülen kamu kurumlarının tamamında çalışanların mağdur edildiğini hatırlatan Akyol, “Havuza alınarak farklı şehir ve kurumlarda çalıştırılan memurların sosyal düzenleri bozulmuş, gönderildikleri kurumlarda ihtiyaç fazlası personel olarak uzmanlık alanları dışında çalıştırılıp, mobbinge maruz bırakılmıştır. İşçi statüsünde çalışanlar iş güvencelerini, kadrosuz veya taşeron olarak çalışanlar ise işlerini kaybetmiştir” dedi.

“KAMU KURUMUNUN ZARAR ETTİĞİ İDDİASI GERÇEKLE ÖRTÜŞMÜYOR”

“Ülkemizde hiçbir kamu kurumunun zarar iddiası gerçekle örtüşmüyor” diyen Akyol, sözlerine şöyle devam etti; “Kurumlar zarar etmiyor zarar ettiriliyor. Yıllardır bir kuruş bile yatırım yapılmamıştır limanlara. TCDD limanlarında eski ekipman ve cihazlarla çalışma günümüzde de devam etmekte ve bir nevi zarar ettirilmesi için özellikle çaba harcanmaktadır. Limanlara yetersiz yatırım yapılması ve özellikle belli kuruluşların alt birimi olarak görülmesi, bu kuruluşların; örneğin TCDD’nin limanları üvey evlat görmesi neticesinde limanların zarar ettirildiğini söylemek pek yanlış olmayacaktır.”

“ÖZELLEŞTİRMELERE KARŞI HEP BİRLİKTE TEPKİ VERELİM”

Limanların özelleştirilmesinin devletin intiharı anlamına geldiğini söyleyen Akyol, “Buradan liman çalışanlarına sesleniyoruz. İşinize ekmeğinize çocuklarınızın geleceğine sahip çıkın. İzmirlilere ve Türkiye kamuoyuna sesleniyoruz. Özelleştirmelere karşı hep birlikte tepki verelim. Çocuklarımızın geleceğine Ülkemizin geleceğine sahip çıkalım. Ferman reisin ise meydanlar da bizimdir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamu işçisi hedefte

Kamu işçisi hedefte

Ücretleri baskılayan Erdoğan-Şimşek programının yeni hedefi toplu sözleşme sürecine giren 600 bin kamu işçisi. Sendikal bürokrasi eliyle işçiden kaçırılan sözleşme taslağı, iktidar medyasına sızdırıldı. “Taleplerimizi karşılamıyor” diyen işçiler öfkeli. Ekonomide, iç ve dış politikada sıkışan Saray iktidarı, toplumu yönetebilmek için yasaklara, gözaltılara ve tutuklamalarla sarılıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et