19 Temmuz 2023 15:52

ODTÜ’de mezuniyet töreni pankartlarına ‘cumhuriyetin 100. yılı’ şartı

ODTÜ Rektörlüğü Devrim Stadyumunda yapılacak mezuniyet töreninde pankartların cumhuriyetin 100. yılı temasına uygun olması şartı getirdi, eleştirel pankart taşınmamasını istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ Rektörlüğü Devrim Stadyumunda yapılacağını duyurduğu mezuniyet töreninde pankartların cumhuriyetin 100. yılı temasına uygun olması şartı getirdi. Pankartlarda “suç unsuru, tehdit, hakaret ve aşağılama” içeren pankartların taşınmamasını isteyen rektörlük, sadece mezun öğrencilerin Devrim’e girebileceğini bildirdi.

ODTÜ Rektörlüğü, 26 Temmuz’da mezuniyetin Devrim Stadyumu’nda yapılacağını duyurmasının ardından şimdi de kısıtlama yoluna gitti. Rektörlük tarafından yapılan duyuruda, mezuniyetin 26 Temmuz Çarşamba saat 18:30’da 100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü teması ile gerçekleştirileceği belirtildi. Taşınacak pankartların da bu temaya uygun olmasının öncelikli olduğu, suç unsuru, tehdit, hakaret ve aşağılama içeren pankartların taşınmasının mümkün olmayacağı uyarısında bulunuldu. Pankartların belirtilen özelliklere uyup uymadığının ilgili Bölüm Başkanlığı tarafından kontrol edileceği, tören alanına giriş öncesi de son kontrollerin yapılacağı dile getirildi. Belirtilen Kural ve çerçeveye uyulmadığı takdirde adli ve idari işlemlerin devreye girebileceği belirtildi.

Tören sırasında ODTÜ flaması, Türk bayrağı veya yabancı öğrencilerin ülkelerinin bayrakları dışında bir bayrağın Devrim stadyumuna alınmayacağının altı çizildi.

Mezuniyet törenine katılımın ise mezun öğrenciler adına 20 Temmuz tarihinden itibaren bölüm veya bölüm başkanlıklarından verilen davetiyeler ile olacağı belirtilen duyuruda tören öncesinde mezun öğrenciler hariç kimsenin Devrim stadyumuna alınmayacağı ifade edildi. Bir başka mail ile 20-27 Temmuz tarihleri arasında Diploma Töreni ve hazırlıkları nedeniyle Devrim stadyumunun kullanıma kapalı olacağı duyuruldu.

Kendi döneminden sonra mezun olan ya da dönemi mezun olup kendisi mezun olmayan öğrencilerin yürüyüp yürüyemeyeceği, davetiyesi olmayan kimselerin törene alınıp alınmayacağı, velilerin veya mezun olmayan ODTÜ öğrencilerinin törende bulunup bulunamayacağı gibi noktaların belirsizliği öğrencilerde tepki yarattı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

“2002’de dört asgari ücret kazanıyordum, şu an bir asgari ücret kazanıyorum”

SONRAKİ HABER

Adana'da ekmeğe yüzde 50 zam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa