20 Temmuz 2023 04:32

Geçici çözümler değil kalıcı zamlar istiyoruz

Her şeyin dehşet pahalı olduğu şu dönemde nefes almak değil yaşamak hakkımız. Her gün bu sıcaklarda kan ter içinde çalışırken çok daha iyisi hakkımız.

Ekran görüntüsü Ford Otosan tanıtım videosundan alınmıştır.

Paylaş

Ford Otosan işçisi
Kocaeli

Dışardan bakınca yine Ford işçilerinin altın haberiyle mükemmel bir güne başladığı görülüyor.

Ne kadar mükemmel bir gün değil mi? Saatlik ücreti neredeyse asgari ücrete kadar gerilemiş, ülkenin en büyük fabrikasında çalışan ama 1 TL’nin hesabını yapan işçilere dönüştük. Artan enflasyon, yükselen asgari ücret karşısında bizim çöp olan sözleşmelerimiz ve saat ücretlerine ekstra zam vermemek için her şeyi yapan Koç Holding...

Birleşmeye mücadele etmeye çalışıyoruz, buna dair bir çabamız var. Tam bu esnada bir altın haberi geliyor. Aslında bir sus payı geliyor demek daha doğru.

Çünkü ek zam istiyoruz, altın veriyorlar. Altını da kendileri içinden geliyor diye değil, yine mücadele ettiğimiz için alıyoruz. Yeni hattan inen araç için yıl sonunu beklemeyip tatil hediyesi gibi verdiklerini lanse ediyorlar.

Ancak biz ek zam istiyoruz çünkü keyfinize göre verdiğiniz altınlar ancak biriken borçları ödemek için bir nefes aldırıyor, başka da bir işe yaramıyor. Her geçen yıl asgari ücretin altında kalan ücretlerle çalışmak istemediğimiz için ek zam istiyoruz. Sadaka değil toplu sözleşme deme sebebimiz bu. Bizim hayatımıza kalıcı etki edecek olan enflasyonun bu kadar uçtuğu bir ülkede saat ücretimize alacağımız zamdır. Emekliliğe yansıyan kıdem tazminatımıza etki edecek olan, bir sonraki sözleşmede pazarlığı daha yüksekten açabilmek için elimizi güçlendirecek olan altın değil saat ücretine yapılacak olan artıştır. Sizin insafınız ile verecekleriniz değil bizim birliğimiz ve mücadelemiz ile alacaklarımız hayatımızı etkileyecektir.

Geçici çözümler değil kalıcı zamlar istiyoruz. Her şeyin dehşet pahalı olduğu şu dönemde nefes almak değil yaşamak hakkımız. Her gün bu sıcaklarda kan ter içinde çalışırken çok daha iyisi hakkımız. Hakkımız olanı istiyoruz. Ağzımıza bir parmak bal çalmayı bırakın, o bal peteğini üreten biziz, bizim hakkımız bir parmak değil!

 

ÖNCEKİ HABER

Nasıl birleşilecek, kazanmanın yolu nereden geçiyor?

SONRAKİ HABER

Suruç katliamında hayatını kaybeden Cebrail Günebakan anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa