19 Temmuz 2023 17:32

Suruç katliamında hayatını kaybeden Cebrail Günebakan anıldı

Suruç’ta IŞİD saldırısında hayatını kaybeden Cebrail Günebakan Elazığ Karakoçan’daki mezarı başında anıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Urfa’nın Suruç ilçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi'nde 2015 yılında IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda katledilen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Cebrail Günebakan mezarı başında anıldı. Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bağlı Kolikan Mahallesi'ndeki mezarı başında yapılan anmaya SGDF, Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu, yerine kayyım atanan Sarucan Belde Belediye Eşbaşkanı Bekir Polat, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Elazığ il ve ilçe örgütü üyeleri katıldı.

ENGELLEMELERE RAĞMEN GİDİLDİ

Anma öncesi köyü ablukaya alan jandarmalar katılımcıları Genel Bilgi Taraması'ndan (GBT) geçirdi. Yine birçok araca sigorta nedeniyle para cezası kesildi. Tüm engellemelere rağmen mezarın başına giden kitle burada anma programı düzenledi. Anma özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşu ardından Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu adına yapılan konuşmada, anılarının yaşatılacağı belirtildi. Yerine kayyum atanan Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bağlı Sarıcan Belde Belediye Eş Başkanı Bekir Polat, “Bizler onların yoldaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Cebrail ve arkadaşlarının özgür yarınları inşa etmek için kurduğu düşlerini gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu ülkede adaleti, özgürlüğü, barışı, kardeşliği, insanca yaşamayı hakim kılana kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi. (Elazığ/MA)

ÖNCEKİ HABER

Geçici çözümler değil kalıcı zamlar istiyoruz

SONRAKİ HABER

HDP Altındağ ilçe binasına silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa