19 Temmuz 2023 17:49

Sedat Peker'e 27 yıl hapis istemiyle dava açıldı

Sedat Peker hakkında, eski İHD Başkanı Akın Birdal’a suikast girişiminin azmettiricisi Semih Tufan Gülaltay’ın iş yerine yönelik saldırı nedeniyle dava açıldı.

Ekran görüntüsü: Sedat Peker/YouTube

Paylaş

Siyasi iktidar ile ilişkilerinin bozulmasının ardından Ocak 2020'de yurt dışına kaçan ve Nisan 2021'den itibaren YouTube üzerinden paylaştığı mafya-devlet-medya ilişkilerine dair videolarla gündem olan suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında yeni bir dava açıldı.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre Peker, eski İHD Başkanı Akın Birdal’a yönelik suikastın azmettiricisi Semih Tufan Gülaltay’ın iş yerine yönelik saldırının yapılmasını sağlamakla suçlanıyor. Hazırlanan iddianamede Peker’in 15 yıldan 27 yıla kadar hapsi istendi.

"TALİMATI PEKER VERDİ" İDDİASI

Semih Tufan Gülaltay’ın İstanbul Maltepe’deki iş yerine geçen yıl silahlı saldırı düzenlenmişti. 26 Mayıs gecesi saat 3.20 sıralarında ofise gelen Furkan Taş isimli şahıs, ofisin önünde park halinde duran araca ateş etmiş, ofisin içinde bulunan Gülatay’ın şoförü Önder Erkut da karşılık vermişti. Taş vücuduna isabet eden kurşunla olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Saldırının ardından Gülaltay’ın avukatı, savcılığa bir dilekçe verdi. Dilekçede, saldırıdan önce 5 Mayıs 2022'de Gülaltay’ın ofisine gelen bir tanıdığının, Sedat Peker’in kensine yönelik saldırı talimatı verdiğini söylediği öne sürüldü. Ali Metin Polat isimli kişinin ise saldırıyı organize ettiği iddia edildi.

DOSYA, ANA DAVA DOSYASIYLA BİRLEŞTİRİLDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat Peker’in de aralarında yer aldığı 10 isim hakkında dava açtı. İddianamede saldırıyı gerçekleştiren Furkan Taş’ın, Peker’in adamlarıyla irtibatlı olduğu öne sürüldü.

İddianamede Peker’in suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu, örgütsel kapsamda Gülaltay’ı öldürmeye yönelik örgüt üyelerine talimat verdiği öne sürüldü. Eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı kaydedildi. Peker’in “Suç örgütü kurma ve yönetme” ile “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından 15 yıldan 27 yıla kadar hapsi istendi.

Hazırlanan iddianame, Peker’in yargılamasının yapıldığı Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki ana dava dosyasıyla birleştirildi.

GÜLALTAY'IN DOSYASI KABARIK

Semih Tufan Gülaltay, Türk İntikam Tugayı’nı (TİT) kuran isimler arasında olmakla suçlanmış ve Akın Birdal'a yönelik suikast girişimi nedeniyle 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Şartlı salıvermeden yararlanan Gülaltay 4,5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmişti. Gülaltay, Ocak 2008’de de Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Toplu iş sözleşmesi (TİS) nedir, hangi maddeleri içerebilir? - Dr. Murat Özveri | Adaletin İş Yüzü

SONRAKİ HABER

Ahmet Davutoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na ziyaret 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa