20 Temmuz 2023 12:36

İmamoğlu ile Zoom toplantısına katılan Özgür Özel'den Faik Öztrak'a yanıt

"Değişim" çağrısı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li üst düzey isimlerin kaydı sızdırılan toplantısına katılan Özgür Özel, "Utanılacak tek bir kelime yok" dedi.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

Seçimlerin ardından "değişim" çağrısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'li üst düzey isimler ile gerçekleştirdiği Zoom toplantısının kaydının sızdırılmasının yankıları sürüyor.

Dün gerçekleşen ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın katılmadığı MYK toplantısı sonrası Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Partimizin kongreler süreci hızla ilerlerken, partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıları da doğru bulmayız" demişti.

Sözcü TV’den İpek Özbey’e konuşan Özgür Özel, "O video kaydında utanılacak tek bir kelime yok. Kimseyi rencide edecek bir ifade yok. Yanlış olan ne, insanların partinin ve ülkenin geleceğini düşünmesi mi" dedi.

"BU HESABI VERMEMİZ GEREKİYOR"

"Seçimin ertesi günü çıkıp, 'Biz kaybettik, üzgünüz, özeleştiri yapıyoruz, üstümüze düşeni yapıyoruz' diyerek gereğini yapsaydık bugün bu noktada olmazdık" ifadelerini kullanan Özel, şöyle devam etti:

"Hepimiz sorumluyuz, bu hesabı vermemiz, bu özeleştiriyi yapmamız gerekiyor. Bunu yapmamak üyelerimizin, seçmenin kaldırabileceği bir durum değil. Aynı duyguda birleşmeyince seçmen duygusal bir kopuş yaşıyor."

"TOPLANTIDA ETİK DIŞI BİR ŞEY GÖRMÜYORUM"

Özel, kaydı sızdırılan Zoom toplantısına dair şunları kaydetti:

"Toplantıda sızan ses kaydında utandıracak ne var. Son derece ahlaklı, son derece kurallara saygılı, kimsenin kimsenin yerine imza atmadığı, sahtekarlık olmayan bir toplantı. PM'yi olağanüstü toplantıya çağırmak üzere imza toplanması konuşuluyor. O video kaydında utanılacak tek bir kelime yok. Kimseyi rencide edecek bir ifade yok. Yanlış olan ne, insanların partinin ve ülkenin geleceğini düşünmesi mi?

Daha önce birçok toplantı yapıldı. Başka başka isimler de ev sahipliği yaptı. Zoom'un davetini Ekrem Bey açtı diye bu sefer öyle algılandı. Sonuçta her toplantının bir ev sahibi olacak. Bizim aramızda hiyerarşi yok, kimse kimseye patronaj dayatmıyor, kimse açısından kompleks yapacak bir durum yok.

Etik dışı hiçbir şey yapılmadı. Genel Başkan'ı sakınan, herkesin birbirine saygılı olduğu bir toplantıydı. O toplantıdan bir etik dışılık çıkarmak 'Genel Başkan olmazsa ben olmam' diyen zoraki bir bakış açısının işi. Kendini partiye dayatanlar o toplantıdan bir etik dışılık çıkarabilirler ama ben o toplantıda etik dışı bir şey görmüyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mevsimlik tarım işçilerinin kayısı mesaisi başladı

SONRAKİ HABER

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası başladı: Açılış maçlarında ev sahipleri kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa