Filmlere bir de birlikte bakalım
20. Gençlik Yaz Kampı yaklaşıyor. Bütün Türkiye’de kampın örgütlenmesi sürecini dergimizin sayfaları taşırken aynı zamanda kampın atölyelerini tanıtıyor, içeriklerini birlikte tartışıyoruz.
Fotoğraf: Pxfuel
Gizem SERT
Sinema Atölyesi Yürütücüsü
Ben Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden Gizem. 21 yaşındayım, üniversitede 3 yıldır Sinema Kulübü’nde aktif faaliyet yürütüyorum ve aynı zamanda okulumuzun Film Sertifikası Programı’na kayıtlıyım. Sinema ile uzun zamandır ilgilenen, sinema üzerine düşünen ve bu alanda üretime geçmeye çalışan bir sinemaseverim.
ATÖLYE PROGRAMIMIZDA YOK YOK!
Boğaziçi Üniversitesinden ve Galatasaray Üniversitesinden sinemayla ilgilenen gençler olarak 20. Gençlik Yaz Kampı’nda bir Sinema Atölyesi gerçekleştirmeyi planladık. Atölye programımız 2 gün 3 oturum şeklinde gerçekleşecek. İlk günkü oturumumuzda film eleştirmeni Şenay Aydemir ile birlikte film dilinin nasıl okunacağı, film tekniklerinin film içeriğini nasıl etkilediği üzerine tartışacağız. İkinci günün ilk oturumunda bizler sinema tarihinde yankı bulmuş ve hala da varlığını hissettiren önemli sinema akımlarından bahsedeceğiz. Bu akımların toplumsal koşullardan nasıl etkilendiği, nasıl ortaya çıktıkları, sinemayı ve toplumu nasıl etkilediklerini hep birlikte tartışacağız. İkinci günün son oturumunda ise Alice Rochrwacher’ın Happy as Lazarro filmini izleyerek bu oturumlar boyunca üzerine tartıştığımız olguların filmdeki yansımalarına bakacağız.
Atölyemizin sonunda sinemaya ucundan kıyısından ilgi duyan ya da sinemayı merak eden tüm gençlerin sinema üzerine daha derinlikli düşünebileceği bir ortam yaratmayı umuyoruz. Başka bir dünyanın mümkün olduğu gibi başka bir sinemanın da mümkün olduğunu tarihsel süreçlerden öğrenen bizler, bu gerçeği de ilgilenen tüm gençlerle paylaşma amacındayız.