21 Temmuz 2023 15:23

Karşıyaka Kent AŞ işçileri: Sadaka değil hakkımızı istiyoruz

Kent AŞ işçileri, alacaklarının ödenmemesi nedeniyle belediye önünde basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent AŞ işçileri, alacaklarının ödenmesi talebiyle örgütlü olduğu Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube ile belediye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eylem sürerken hesaplara 2 bin lira yattığı haberi gelince işçiler, “Sadaka değil toplu sözleşme” sloganıyla duruma tepki gösterdi.

Basın açıklaması okuyan Genel-İş Sendikası İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, “Artık buradan işçilerin ne kadar zor durumda olduğunu, borçlarının ödeyemediğini, icralık olduğunu ve tefecilerden borç aldığını anlatmayacağız. Sayın belediye yetkilileri, buradaki işçilerin Karşıyaka Belediyesi işçileri olduğunu unutmayın ve maaş alacaklarını ödeyin. Artık yeter” dedi

Gümüştekin, alacakları ödenene kadar pazartesi gününden itibaren her gün 13.15’te belediye önünde toplanacaklarını duyurdu.

Gümüştekin, “Her gün ödemediğiniz alacaklarınız eriyor, pul oluyor. Durumun farkına varın. Televizyon programlarında işçilerin alacakları yok demeyin. Çünkü var. İşçiler sizin maaş değil dediğiniz ikramiye ve gıda yardımıyla geçiriyor. Şimdi soruyorum size. Maaşın 6 bin lirası yattı. Gerisi kaç taksitle yatacak? Biz bunu bilmiyoruz. Artık her ay maaşlar kaç taksitle ödenecek diye sormak istemiyoruz. Yeter artık, işçinin maaşını alacağını ödeyin.  Maaş ve geriye dönük alacaklarımız ödenene kadar pazartesiden itibaren her gün saat 13.15’te burada olacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

20 günde 295 orman yangını çıktı; 3 bin 160 hektar alan zarar gördü

SONRAKİ HABER

Marmaray istasyonunda raylara atladığı öne sürülen 15 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa