23 Temmuz 2023 12:25

Halk TV, Görkemli Hatıralar'ın çekiminin Eren Erdem tarafından engellendiğini belirtti

Halk TV'de yayınlanan ve Serhan Asker'in sunduğu Görkemli Hatıralar adlı programın Antalya'dan canlı yayınlanacak çekiminin CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem tarafından engellendiği öne sürüldü.

Halk TV YouTube canlı yayınından alıntı

Paylaş

Halk TV'de yayınlanan Görkemli Hatıralar adlı programın Antalya Döşemealtı'nda canlı yayınlanacak bölümünün CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem tarafından engellendiği öne sürüldü.

Halk TV'de yer alan haberde Serhan Asker'in sunuculuğunu yaptığı Görkemli Hatıralar adlı programın bugün Antalya Döşemealtı'nda Kırkgöz Hanı'nda gerçekleştirilecek canlı yayınının, CHP Genel Başkanı Eren Erdem'in talimatıyla iptal edildiği belirtildi. Kırkgöz Hanı’nda çekilmesi planlanan program, yayına izin verilmemesi sonrası han dışında gerçekleştirildi.

Serhan Asker, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili Görkemli Hatıralar izleyicileri... Bugün Antalya Döşemealtı'nda tarihi Kırkgöz Hanı'nda büyük hazırlıkları yapılan program ne yapmaya çalıştığı belli olmayan bir CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın talimatıyla iptal edildi. Ancak canlı yayının yapılacağı yerin dışına çıkarak sizlerle birlikte olacağız. Üzgünüz... Görkemli Hatıralar sizin programdır. Susmayacağız... Tüm Antalyalıları canlı yayina davet ediyorum..." ifadelerini kullandı.

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu da Twitter hesabından olaya dair yaptığı açıklamada, "Halk TV ile CHP arasında, parti yönetiminin basın ve grup toplantılarının yayınlanması karşılığında yapılan, Sayıştay denetimine de tabi olan anlaşma, CHP tarafından tek taraflı olarak feshedilmiştir. CHP yönetiminin en doğal hakkı olan bu kararı saygıyla karşılıyoruz. Halk TV’nin objektif haberciliğinin muhatabı seyircisidir, izlenme oranları, seyircisiyle kurduğu derin ve sarsılmaz bağ da bunun kanıtıdır. Çağdaş Türkiye’den, kuruluş değerlerinden, halktan, emekten, gerçekten yana haberciliğimizden, RTÜK’ün rekor cezalarına rağmen taviz vermedik, şimdi de öyle olacak. Yayıncılıktaki ilkemiz bir partinin yanında ya da karşısında, bir partinin yönetiminin yanında ya da karşısında olmak değil halkın ve haklının yanında olmaktır. Biz bu ilkeler doğrultusunda yayıncılıktan asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz." dedi.

CHP İLE HALK TV'NİN ANLAŞMASI TEK TARAFLI FESHEDİLMİŞTİ

CHP'li Eren Erdem, dün yaptığı açıklamada "Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay denetimine tabi; 01.01.2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

2023 KPSS lisans oturumlarında ilk hafta sonu geride kaldı

SONRAKİ HABER

Elon Musk, Twitter'ın isminin ve logosunun değişeceğini duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa