24 Temmuz 2023 14:09

"Pahalı mı geldi, Erdoğan sayesinde" yazılı stickerlar tasarlayan Mahir Akkoyun beraat etti

"Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" yazılı stickerlar tasarladığı için hakkında  dava açılan Mahir Akkoyun beraat etti. Akkoyun; "Gerçekleri yüksek sesle söylemeye devam edeceğiz" dedi.

"Pahalı mı geldi, Erdoğan sayesinde" yazılı stickerlar tasarlayan Mahir Akkoyun beraat etti

Fotoğraflar: Mahir Akkoyun (solda), Emirhan Durmaz/Evrensel |  Sticerkar (sağda), @mahirgra/Twitter

"Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" yazılı stickerlar tasarladığı için  "Cumhurbaşkanı'na hakaret"ten gözaltına alınıp serbest bırakılan Mahir Akkoyun hakkında açılan davadan beraat etti. Akkoyun kararı Twitter hesabından “Sticker tasarlamak ve ‘Pahalı mı geldi, Erdoğan sayesinde’ demek suç değilmiş” diye duyurdu.

Akkoyun kendiseni destek olup yalnız bırakmayan avukatlara, gazetecilere, sanatçılara teşekkür ederek; “Zaten baştan aşağı anlamsız ve dayanağı olmayan bir süreçti ve çıkan bu kararla da tescillenmiş oldu. Geçmiş olsun dileklerinin hepsine dönemedim, buradan herkese topluca teşekkür ediyorum. Böyle düzmece, dayanaksız suçlamalarla karşılaşıp yargılanan herkes benzer sonuçla karşılaşır umarım. Henüz her şey bitmiş değil, gerçekleri daha yüksek sesle söylemeye devam edeceğiz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Akkoyun, üzerinde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde. Oy verirken aklında bulunsun" ve üzerinde Erdoğan ile birlikte Devlet Bahçeli'nin bulunduğu Bu ürün bizim yüzümüzden pahalı. Oy verirken aklında bulunsun" yazılı stickerlar tasarlamıştı. Bu stickerlar büyük ilgi görmüş ve yurttaşlar tarafından marketlerde ve giyim mağazalarındaki ürünlere yapıştırılmıştı.

Bunun üzerine Görsel iletişim tasarımcı Mahir Akkoyun, Konak Güvenlik Şube polisleri tarafından gözaltına alınmıştı. "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla gözaltına alınan Akkoyun, İzmir Bayraklı adliyesine sevk edilmişş savcılık ifadesi alınan Akkoyun, yurt dışı yasağı ve yaşadığı yeri terk etmeme adli kontrol uygulamaları talepleriyle sevk edildiği Sulh Ceza Mahkemesince serbest bırakılmıştı. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et