24 Temmuz 2023 15:39

Feshane'deki İBB’nin sergisi hakkında suç duyurusu

Hedef haline getirilen Feshane’deki 'Art İstanbul Feshane' isimli sergiye ‘LGBTİ propagandası’ yapıldığı iddiasıyla yapılan saldırı girişiminin ardından suç duyurusunda da bulunuldu.

Fotoğraf: DHA 

Paylaş

Hedef haline gitirilen Feshane’deki 'Art İstanbul Feshane' isimli sergiye yapılan saldırı girişiminden sonra sergi hakkında suç duyurusunda da bulunuldu.

Feshane'de açılan "Ortadan Başlamak" isimli sergi ile ilgili Yesevi Alperenler Teşkilatı Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek suç duyurusunda bulunan Yesevi Alperenler Teşkilatı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Mican, "Burada dini değerlere hakaretler var. Özellikle camii önünde dansöz figürleri var" iddialarında bulundu.

Her görüşe saygılı olduğunu öne süren Mican “Ancak burada bizim değerlerimize yönelik hiçbir saygı göremiyoruz. Değerlerimiz aşağılayan bir şekilde sergi açılmış, sanat adı altında. Bize sanata karşı dediler, gerici dediler. Biz sanata asla karşı değiliz. Ama sanatın toplum içerisinden geldiği değerlerle çatışmaması gerektiğini ifade ettik" dedi.

Mican İBB sorumlularının cezalandırılması ve serginin kapatılmasını istediklerini ve serginin kamu barışını tehlikeye soktuğunu öne sürdü.

SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNULMUŞTU

22 Haziran'da açılan 'Art İstanbul Feshane' isimli sergiye bir grup tarafından ‘LGBTİ propagandası’ yapıldığı iddiasıyla saldırı girişiminde bulunulmuştu.

Sergi önünde konuşan Yesevi Alperenler Derneği Genel Başkanı Mehmet Kürşat Mican “Buradaki sergi, bize Müslüman Türk milletine hakarettir. İvedilikle bu serginin kaldırılması lazım. Ekrem'i uyarıyoruz, ya bu sergiyi kaldırır ya da millet olarak biz bu sergiyi kaldırmasını biliriz” diyerek tehditler savurmuştu.

Saldırı girişimlerine karşı çeşitli sanat örgütleri ve platformların çağrısıyla bir araya gelen yurttaşlar Feshane’de buluşmuştu.

“Laikliği, sanat, ifade, yaratma özgürlüklerini savunmak ve iktidar destekli dinci ve gerici saldırılara karşı sessiz kalmayacağımızı ve dayanışmamızı göstermek için, sanatçıları, yazarları,  demokrasiden hak ve özgürlüklerden laiklikten yana tüm güçleri Feshane’deki sergiye davet ediyoruz” çağrısıyla sergide toplanan yurttaşlar küratörlerin eşliğinde sergiyi gezdikten sonra forumda sergiyi ve sanata yönelik saldırıları tartıştı. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Karşıyaka Belediyesi işçileri alacakları için eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Marmara için 'yüksek sıcaklık' uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa