26 Temmuz 2023 15:07

Tanju Özcan CHP'den ihraç edildi

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı partiden ihraç etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’la ilgili kararını verdi. Özcan, CHP’den ihraç edildi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı, yaptığı açıklamda "Yüksek Disiplin Kurulu'nun 26.07.2023 tarihli toplantısında, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1- a) ve 1- b) fıkraları uyarınca kesin çıkarma cezası verilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Tanju Özcan'ın avukatı Kübra Özcan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun (YDK) verdiği ihraç kararıyla ilgili yargı yoluna başvuracaklarını bildirdi. Sadece usule ilişkin savunma yaptıklarını belirten Özcan, "Süre talep ettik çünkü yasal savunma süremiz henüz dolmamıştı. Fakat bizim itirazlarımız değerlendirilmeksizin ve süre verilmeksizin ihraç kararı çıktı. Bu itirazlarımız değerlendirilmediğinden kararı kabul etmiyoruz." dedi. Özcan, YDK'nin "kesin çıkarma cezası" kararıyla ilgili yargı yoluna başvuracaklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Tanju Özcan, 16 Mayıs 2022'de gerçekleşen Belediye Meclisi toplantısında el kaldıran AKP’li Hacer Çınar'a karşı “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor” sözlerini sarf etmişti. Özcan, kendisine yönelik protestolara da makam odasının penceresine çıkıp dans ederek karşılık vermişti.

Mültecilere yönelik ayrımcı çıkışlarıyla da gündeme gelen Özcan, tepkilere "Nefret suçu işlemeye devam edeceğim" diye karşılık vermişti.

CHP MYK tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Özcan, YDK tarafından bir yıllığına partiden ihraç edilmişti. 13 Haziran'da yeniden partiye üye olan Özcan, 22 Haziran'da kesin ihraç istemiyle bir kez daha disipline sevk edilmişti.

Seçim sonrasında CHP yönetiminde "değişim" talebinde bulunan Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert eleştiriler yöneltmişti. İhraç isteminin ardından "Başkaldırıyorum" diyen Özcan, 3 Temmuz’da Bolu’dan Ankara’ya “Değişim ve Adalet Yürüyüşü” başlatmıştı.

13 Temmuz'da CHP Genel Merkezi önüne gelen ve koltuk fırlatan Özcan, "Koltuk meraklısı Bay Kemal'i göndermenin zamanı geldi. Sen madem bu kadar çok koltuk seviyorsun. Bak koltuk sevdalısı Kemal Kılıçdaroğlu, ben sana koltuk getirdim. Şimdi in o koltuktan, al bu koltuğu git evinde otur, torunlarını sev" demişti.

Özcan daha sonra Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkında konuştuğu bir ses kaydını da sosyal medyada paylaşmıştı. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

İHD’den Marmara Belgesi cezaevleri raporu: 3 ayda 11 cezaevinde 968 hak ihlal yaşandı

SONRAKİ HABER

Şenyaşar ailesinin adalet nöbeti Ankara'da: Bakanlık binasına alınmadılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa