26 Temmuz 2023 17:52
Son Güncellenme Tarihi: 26 Temmuz 2023 22:09

İstanbul Beykoz'da çıkan orman yangınları kontrol altına alındı

İstanbul'da Poyrazköy ve Anadolu Feneri'nde orman yangınları çıktı. 3 saat süren müdahalenin ardından yangınlar kontrol altına alındı. 

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul'un Beykoz ilçesine bağlı Anadolu Feneri ile Poyrazköy'de 2 farklı bölgede bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Yangınlar 3 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı. 

İstanbul Beykoz’da saat 15.00 sıralarında Anadolufeneri'nde yangın çıktı. Otluk alanda çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Ormana ulaşan yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. 

İstanbul Valiliği yangınlara ilişkin açıklamasında "26 Temmuz 2023 tarihinde saat 15.44'te Beykoz ilçesi Poyrazköy ve Anadolu Feneri bölgesinde orman yangını ihbarı yapılmış olup, orman bölge müdürlüğü, AFAD ve itfaiye ekipleri ivedilikle yangına müdahale etmiştir. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına itfaiye 20 araç, 54 personel, Orman Bölge Müdürlüğü 17 arazöz, 1 helikopter, 60 personel, AFAD 2 araç, 6 personel, Emniyet 10 TOMA, emniyet ve asayiş ekipleri; Sahil güvenlik 1 Sahil Güvenlik Botu, İl Sağlık Müdürlüğü; 2 ambulans 6 personel ayrıca Beykoz, Sultanbeyli Belediyelerine ait 5 su tankı ile müdahale etmektedir. Yangın şu ana kadar 10 hektarlık bir alanda etkili olmuştur" denildi. 

Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Melih Gökçek hedef gösterdi Cem Adrian konseri iptal edildi

SONRAKİ HABER

Ankara'da bir parkta iki erkeğin kadına şiddet uyguladığı görüntüler ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa