01 Ağustos 2023 17:54

Boğaziçi akademisyenleri 636'ncı kez rektörlük binasına arkalarını döndü: Kabul etmiyoruz

Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri bugün de "Kabul etmiyoruz vazgeçmiyoruz" diyerek arkalarını 636'ncı kez rektörlük binasına döndü.

Fotoğraf: Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenlerinin 636’ncı nöbeti geride kaldı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde direniş 32. ayına girdi. Bu hafta direnişin 135’inci haftası, bugün ise 940’ıncı günü.

İlgili kurulların hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde Naci İnci’nin Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasının yedi yüz beşinci; 30 Temmuz 2021 günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ı hiçbir gerekçe göstermeden dönem ortasında görevden almasının altı yüz yirmi dördüncü, buna karşı açılan davada idare mahkemesinin bu işlemi hukuksuz bularak iptal etmesinin iki yüz yetmiş dördüncü, Ravichandran’ın havaalanında ülkeye girişinin engellenmesinin altmış yedinci; Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Tolga Sütlü’nün mesnetsiz gerekçelerle dönem başladıktan sonra görevden alınmasının iki yüz seksen sekizinci; daha önce iki kez görevden alınan ve mahkeme kararları ile iki kez göreve iade edilen Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü tam zamanlı öğretim görevlisi Can Candan’ın üçüncü kez görevden alınmasının on yedinci günü.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de 12:15’te #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 636. kez rektörlük binasına döndüler.

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite” ve “Kabul Etmiyoruz” yazan dövizler taşıdılar. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da sanayi bölgesinde 10 fabrikaya sıçrayan yangın kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

Bahçeli bu sefer de Akbelen direnişini hedef aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa