02 Ağustos 2023 15:37

İYİ Partili Hatipoğlu sözlerinin arkasında: Ben niye AKP, MHP ile ittifak yapamıyorum?

Yerel seçimlerde AKP ve MHP’yi desteklemeyi öneren İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, yeni bir açıklama yapıp "Sözlerimin aynen arkasındayım" dedi.

Nebi Hatipoğlu | Fotoğraf: İYİ Parti

Paylaş

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, yerel seçimlerde AKP ve MHP’yi desteklemeye yönelik önerisinin arkasında olduğunu söyledi.

Hatipoğlu, 28 Temmuz'da T24'ten Eray Görgülü'ye yaptığı açıklamada, CHP’den sadece köstek gördüklerini iddia etmiş ve "CHP-İYİ Parti iş birliğinde kaybeden hep biz oluyoruz. Bence artık bu bizim adımıza işlevsiz ortaklığa son verme zamanı geldi” demişti. Hatipoğlu, "Sağ partilerin oluşturduğu blok desteklenebilir. Bence, Eskişehir'de mesela AKP-MHP desteklenebilir" ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’nun, sözlerinin kendisine ait olduğunu ve partinin kurumsal kimliğini temsil etmediğini söylediği Nebi Hatipoğlu’ndan bir çıkış daha geldi.

Hatipoğlu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda "CHP kendi tabanının tam zıttı, Saadet, DEVA, GELECEK partileri ile ittifak yapabiliyor da ben niye ortak tabanlı olduğumuz AKP, MHP ile ittifak yapamıyorum" diye sordu.

Hatipoğlu şunları söyledi:

"İYİ Parti hiçbir partinin arka bahçesi değildir. Eğer CHP’nin kafasında 2019’daki gibi bir senaryo var ise o zaman İYİ Parti adına diğer seçenekler de masada olmalıdır.

Nedir bu seçenekler? Bir sağ ittifak modeli de olabilir bu veyahut tek başına seçime girme de olabilir. CHP kendi tabanının tam zıttı, Saadet, DEVA, GELECEK partileri ile ittifak yapabiliyor da ben niye ortak tabanlı olduğumuz AKP, MHP ile ittifak yapamıyorum? Neden tek başıma seçime giremiyorum? CHP ile işlevsiz, partimize faydası değil zararı dokunan ortaklığa mecbur değiliz. Yapılacaksa da bu defa bir kazan-kazan modeli oluşturulmalıdır. Dediğim aynen budur ve sözlerimin de aynen arkasındayım." 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

“İnsanca yaşayacak ücret talep ediyoruz”

SONRAKİ HABER

Osmaniye'de temizlik yapılan tankerde patlama: 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa