03 Ağustos 2023 14:26

Peskov: Putin-Erdoğan buluşmasının yeri ve zamanı belli değil

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Putin ile Erdoğan arasında gerçekleşmesi planlanan buluşmanın yeri ve zamanının henüz belli olmadığını bildirdi.

Dmitri Peskov | Fotoğraf: Rusya Devlet Başkanı Basın Servisi/Wikimedia Commons (CC BY 4.0)

Paylaş

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılması planlanan bir sonraki buluşmanın yeri ve zamanının henüz belli olmadığını duyurdu.

Erdoğan ve Putin dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, İletişim Başkanlığı "İki lider Putin'in Türkiye'ye ziyareti konusunda mutabık kaldı" açıklaması yapmıştı.

TASS'ın aktardığına göre, katıldığı bir toplantıda konuya dair açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Peskov, yüz yüze görüşmenin yeri ve zamanının yakın gelecekte kararlaştırılması konusunda mutabık kaldıklarını ve bu kararın diplomatik yollardan alınacağını dile getirdi.

Peskov, buluşmanın "Türkiye'de yapılmasının şart olmadığını" da vurguladı. Erdoğan'ın Putin'i ülkesine davet ettiğini aktaran Peskov, "Başkan (Putin) şu an için ülkede kalması gerektiğini ve ziyaretlerde bulunmasının zor olduğunu dile getirdi" dedi.

Dün gerçekleşen telefon görüşmesi, Türkiye'nin Vilnius'taki NATO Zirvesi'nde İsveç'in üyeliğine yeşil ışık yakmasının ardından Erdoğan ile Putin'in ilk teması oldu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Efes Selçuk’ta tiyatro festivali başlıyor

SONRAKİ HABER

13. Knidos'un Sır’ı Sanat Festivali’nde “Can Baba'ya Bin Selam” etkinliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa