04 Ağustos 2023 14:02

Akbelen’de direnişin 12. günü: Jandarma direniş alanına su getiren tankeri engelledi

Akbelen’de ağaç katliamına karşı direniş 12. gününde jandarma direniş alanına su getiren tankeri “ tahlil edilecek” gerekçesiyle engelledi. Av. Atal; Muğla Valisi suç işlemeye devam ediyor" dedi.

Fotoğraf: Abidin Çınar/Evrensel

Reklam

Muğla Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak ve IC Holdingin ağaçları katletmesine karşı köylülerin, bölge halkının ve desteğe gelen yurttaşların direnişi 12’nci gününde de sürdü. jandarma direniş alanına su getiren tankeri “ tahlil edilecek” gerekçesiyle engelledi. Av. Atal; Muğla Valisi suç işlemeye devam ediyor" dedi.

YK Enerji’ye ait Yeniköy-Kemerköy termik santrallerine kömür temini için ağaçların kesim işlemi tamamlandı. Ağaç kesimi bitmesine rağmen direnişlerine devam eden köylüler, topraklarının maden sahasına çevrilmesine izin vermeyeceklerini, maden ocağının açılmaması için direnişlerine devam edeceklerini söyledi.

Jandarma, kullanma suyu taşıyan tankerin “valiliğin emri” ile suda tahlili yapılacağı söylenerek, direniş alanına girmesine izin vermedi. Duruma tepki gösteren köylüler ve yaşam alanı savunucuları, su tankerinin içeriye alınmasını talep etti.

“SUÇ İŞLEYEN MUĞLA VALİSİ GÖREVDEN ALINSIN”

Jandarmanın su tankerinin önünü kesmesini eleştiren Avukat İsmail Hakkı Atal, “Temel insan hakkı ihlali var burada. Kullanma suyumuzun önünü kestiler. Buradaki lojistik ihtiyaçlarımızı engelleyerek direnişi kırma peşindeler anlaşıldığı kadarıyla. Biz de yolu kapatarak şirketin araçlarının geçmesine izin vermeyeceğiz, suyumuz verilene kadar. 24 Temmuz’dan buna yana bizzat kendisi Anayasal suç işleyen Muğla Valisinin emriyle zincirleme suçlar silsilesi burada devam ediyor. Kullanma suyu nedeniyle hastalık bulaşması imkansız. Tam tersine o su olmazsa burada hatalık çıkabilir. Dolayısıyla kullanma suyuyla ilgili şimdiye kadar hiç tahlil yapılmazken birdenbire birkaç gün sürecek tahlil sonucunu beklemek tamamen burada suyu geciktirmek için bahane. Muğla Valisi suç işlemeye devam ediyor. Bir an önce görevden alınsın” dedi.  

Jandarmanın engellediği su tankeri verilen mücadele sonucunda direniş alanına alındı.

DESTEK ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Direnişin 12’inci günde de sendika, siyasi parti, yöre dernekleri ve platformların destek ziyareti sürüyor. 

Bandırma Demokrasi Platformu’ndan Levent Balkış, siyasi iktidarın rant uğruna ormanları peşkeş çektiğini söyleyerek, “Buna karşı dayanışmayı göstermeliyiz. Bu ormanların, memleketin sahibi yok sanıyorlar. Ama bizler Cudi’deki yangına, Akbelen’deki kıyıma her yerden dur demeliyiz. Bu mücadele birleşe birleşe kazanılacak” dedi.

Reklam