4 Ağustos 2023 18:48

"Cumartesi Annelerinin ısrarı, biz gazetecilerin de ısrarıdır"

Cumartesi Annelerinin eylemlerinde polisleri görüntülerken şiddete maruz kalan gazeteciler, "Onların sesini duyurmadaki ısrarımız devam edecek” dedi.

"Cumartesi Annelerinin ısrarı, biz gazetecilerin de ısrarıdır"

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanması için 957 haftadır mücadele veriyor. Ancak talepleri iktidarlar tarafından görmezden geliniyor. İktidar, Cumartesi Annelerinin taleplerini karşılamadığı gibi uzun süredir Galatasaray Meydanı’na çıkmalarını da engelliyor. Polisler, her hafta darp görüntüleriyle birçok kişiyi gözaltına alıyor. Eylemleri takip eden gazeteciler de polislerin engeli ile karşı karşıya kalıyor.

"YAŞANANLARI GÖSTERMEK ZORUNDAYIZ"

Mezopotamya Ajansının haberine göre; 10 yıldır annelerin eylemlerini takip ettiğini aktaran gazeteci Hayri Tunç, devletin sadece kendi yaptıklarını değil, anneleri de göstermek istemediğini belirtti. Tunç “Gazetecilerin de burada bir tavır almaları gerekiyor. Yani ya burada olup bunu haberleştireceksin ya da hiç gelmeyeceksin, görmeyeceksin, göstermeyeceksin. Biz gazetecilerin inadı da biraz bu” dedi.

"ANNELERİN YANINDAYIZ"

Pir Haber Ajansı muhabiri Dilan Şimşek de annelerin eylemini haklı ve meşru gördüğünü dile getirdi. Anneler gibi kendilerinin de her hafta darbedildiğini dile getiren Şimşek, şiddetin bugün tüm topluma yayıldığını ifade etti.

Şimşek, “Biz ne kadar şiddete maruz kalsak da Cumartesi Anneleri o meydandan vazgeçmediği sürece, gazeteciler de o meydandan vazgeçmeyecek. Biz belki yine şiddet göreceğiz ama bu aileler haklı taleplerini dile getirdikleri sürece biz sokakta onların yanında olacağız. Cumartesi Annelerinin ısrarı, biz gazetecilerin de ısrarıdır” dedi.

"ANNELER GİBİ ISRARIMIZ SÜRECEK"

Bianet editörü Evrim Kepenek de Cumartesi Annelerinin eylemlerini 2010 yılından beri gazeteci olarak takip ettiğini belirtti. Annelerin bu süre zarfında birçok hak ihlaline maruz kaldığını aktaran Kepenek, bu eylemlerle kendisinin politikleştiğini, hayata bakışını değiştirdiğini ve gazeteciliğe başladığını söyledi. Kepenek, “Cumartesi Anneleri demek, benim için Türkiye’nin tarihi hakikati demek” ifadelerini kullandı.

Yıllardır annelerin karanfillerini, beyaz tülbentlerini, sesini ve sözünü takip ettiğini ifade eden Kepenek, “Yıllardır polislerden hakaretler duyuyoruz. Meydan açıkken de gazeteciler yine şiddete uğrardı. Düzenli bir şekilde annelerin haberlerini takip ediyor olmak, polisleri rahatsız ediyor” dedi.

Cumartesi Annelerinin seslerini duyurmadaki ısrarlarının devam edeceğini ifade eden Kepenek, “Çünkü baskı bitmedi, kayıplar bulunmadı ve Galatasaray Meydanı halen Cumartesi Annelerine kapalı. Tablo bu şekilde devam ettiği sürece, bizim de bir gazeteci olarak onların sesini duyurmaktaki ısrarımız devam edecek” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Türk-İş ve Hak-İş’in üç genel başkan yardımcısı, 600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşme görüşmeleri için önümüzdeki hafta Çalışma Bakanlığına sunmak üzere zam talebini belirledi. Ancak zam oranı açıklanmadı. Pazarlığı yapılacak rakamdan haberi olmayan işçiler tepkili: “Neyi kimden gizliyorsunuz, taslağı açıklayın.”

22 bin 131 TL Türk-İş'in belirlediği açlık sınırı

72 bin TL Türk-İş'in belirlediği yoksulluk sınırı

30 bin TL kamu işçisinin ortalama ücreti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et