07 Ağustos 2023 08:26
Son Güncellenme Tarihi: 07 Ağustos 2023 17:25

Erdoğan Akbelen'de direnen köylüleri ve yaşam alanı savunucularını hedef aldı

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akbelen'de direnen köylüleri hedef aldı: "Biz çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyoruz, işimize bakıyoruz."

T.C. Cumhurbaşkanlığı yayınından ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin toplantısı sona erdi.

Beştepe'deki sarayda gerçekleşen toplantı, yaklaşık 3,5 saat sürdü.

Erdoğan, toplantının ardından açıklama yaptı. Akbelen'de direnen köylüleri ve yaşam alanı savunucularını hedef alan Erdoğan, "Biz çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyoruz, işimize bakıyoruz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Ülkemizin önünde açılan tarihi fırsat penceresini sonuna kadar açmakta kararlıyız. Hükümet olarak kutlu yürüyüşe hizmet edecek enerji ve inanca sahibiz. Devlet olarak altyapı ve potansiyele fazlasıyla sahibiz. Yeter ki birliğimize ve kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılalım. Türkiye, asırlar sonra küresel sistemin en üst ligine yükselme imkanı elde etmiştir.

Geçmişteki tüm kazançlarımızın altında birlik ve beraberlik olduğunun bilincindeyiz. Ne zaman atağa kalksak hemen kardeşliğimize ve birliğimize saldırıldığını görüyoruz. Son 10 yıldır aynı tuzakları yaşadık. Gezi olaylarından 15 Temmuz darbe girişimine kadar tüm olayları hezimete uğrattık."

AKBELEN'DE DİRENENLERİ HEDEF ALDI

"Kemerköy Termik Santrali yıllık 1 milyar dolar civarında ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Ülkemiz için önemli bir milli değer konumundadır. Santralin mevcut kömür kaynağı tükenmek üzere olduğu için yeni kaynaklar bulması gerekir. Son 21 yılda Türkiye toplamda 6 milyar 572 milyon fidanı toprakla buluşturarak bu alanda kırılması zor bir rekora imza atmıştır. Hedefimiz bu rakamı 7 milyara yükseltmektir.

Güney Ege'de kullanılan elektriğin neredeyse 3'te 2'sini üreten Akbelen Termik Santrali ülkemiz için milli bir değer konumundadır. Santralimizin kaynağını azalttığı için kömürle faaliyetine devam etmesi gerekiyor. Avrupa'nın hiçbir yerinde kömürle üretimin arttırılmasına karşı çıkılmazken, Türkiye'de ağaç sevgisi adında provokatif eylemler yapılmaktadır. Ülkemizin ormanlarının arttığı ilgili kurumlar tarafından sürekli olarak açıklanmıştır. Kampanyaları ağaç sevgisiyle izah edemeyeceğimiz açıktır. Çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyor, sadece işimize bakıyoruz.

Fitne yelkenlerini şişirmek isteyenler her zaman olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. Bunlar kabusla uyanmaya mahkumdur.

MUHALEFETE "KAÇ AĞAÇ DİKTİNİZ?" DİYE SORDU

"Bunlar kabusla uyanmaya mahkumdur. Seçimlerin üzerinden 72 gün geçmesine rağmen muhalefet hala sandığın iradesini kabul etmiyor. Her gün yeni adaylar çıkarıyorlar. İstediğiniz kadar aday çıkarın. Bu millet kimi nereye oturtacağını biliyor.

Muğla belediyesi ana muhalefette. Onlara soruyorum. Bugüne kadar ne kadar ağaç diktiniz? Çıkın bakalım açıklayın. Bir tane 'ağaç diktik' diyemezler. Ama biz AK Parti hükümeti olarak milyonlar değil milyarlarca ağaç diktik."

EKONOMİ

"Ekonomik zorlukları biz de görüyoruz. Dillendirilen serzenişleri yakından takip ediyoruz. Biz başkaları gibi şikayet karşısında insanlara ayar verenlerden asla olmadık. Milletimizin sözünün başımızın üzerinde yeri vardır. Bizim görevimiz milletin sesine kulak verip eser ve hizmetleri yapmaktır. Doğru politikalarla bu hassasiyetimizden taviz vermedik. Ülkemizin en büyük kalkınma ve demokrasi atılımlarına imza attık. Her yıl ortalama yüzde 5,5 büyüterek milli geliri 1 trilyon sınırına getiriyoruz. İstihdamı 32 milyon kişiye çıkardığımız bir Türkiye var. Vesayetten teröre, darbeden ekonomik tuzaklara kadar karşılaştığımız sorunları saymıyorum bile. Vatandaşlarımızın tamamına her alanda refahlarını yükseltecek bir altyapı kurduk. Eğitimi tüm evlatlarımız için erişilebilir kıldık. Güvenliği her alanda tesis ettik. Adaleti, Türk milleti için çalışan bir kurum haline getirdik.

Ülke genelinde depreme hazırlık amacıyla 6,5 milyon konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz. Deprem bölgesinin yeniden imarını hızlandıracak yerinde dönüşüm projemiz milletimiz tarafından takdirle karşılanmıştır. 15 Ağustos tarihine kadar deprem bölgesindeki tüm vatandaşlarımızı konteyner evlere taşımayı planlıyoruz."

ENFLASYON

"Bugün çok tartışılan enflasyon konusunda en büyük başarı bizim dönemimize aittir. Biz Türkiye'nin sadece güncel değil çok eskiden gelen kronik sorunuyla mücadele ediyoruz. Enflasyonu yüzde 6'ya kadar düşürende biz olduk. Enflasyonu yeniden tek haneye biz indireceğiz. Dikkat edilirse bu süreçte asla ödün vermediğimiz 2 husus vardır. Biri istihdam diğeri de büyüme."

YENİ ANAYASA MESAJI

"Başta başörtüsü ve ailenin korunması olmak üzere milletimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Cumhuriyet'in yüzüncü yılında Türkiye'yi sivil ve özgür bir anayasaya kavuşturmak istiyoruz.

Türkiye'nin yıldızının parladığı alanların başında savunma sanayi gelmektedir. Son derece başarılı geçen İDEF'in katkısıyla 6 milyar dolarlık ihracat hedefinin karşılanacağına inanıyorum.

Geçen hafta açıklanan iki önemli veri Türkiye'nin doğru yolda olduğunu teyit eder niteliktedir. Temmuz ayında en yüksek ihracat değerine ulaştık. Temmuz ayında 12 aylık ihracatımız 253 milyar 280 milyon doları buldu.

Orta vadeli programı iş dünyası ve sendika temsilcileriyle birlikte hazırlanıyor. 85 milyonun tamamına rehberlik edeceğine inanıyoruz. Eylül ayı itibarıyla bunu duyuracağız.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İtalya, Nijer'deki üssünde asker sayısını azaltıyor

SONRAKİ HABER

İstanbul'da kedilere kezzap ve asit döken saldırgan tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa