07 Ağustos 2023 12:15

Ege Üniversitesi Hastanesi işçileri TİS alacakları için yarım gün iş bıraktı

İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi işçileri, toplu iş sözleşmesinden doğan geriye dönük alacaklarının ödenmesi talebiyle yarım gün iş bıraktı.

Fotoğraf: Eda Aktaş/Evrensel

Paylaş

Ege Üniversitesi Hastanesi işçileri, toplu sözleşmeden doğan alacaklarının ödenmemesi üzerine yarım gün iş bıraktı.

Örgütlü oldukları Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İzmir Şubesinin çağrısı üzerine poliklinik önünde bir araya gelen işçiler, kişi başı 55-60 bin TL civarında olan alacaklarının bir an önce ödenmesini istedi.

“Yönetim nerede, emekçiler burada”, “İşçiyiz, haklıyız, söke söke alırız”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atan işçiler, poliklinikler önünden başhekimliğe yürüdü. Eyleme Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak da destek verdi.

Başhekimlik önünde yapılan açıklamada söz alan Hayrettin Çakmak, “Bir bilim yuvasının içinde, işçinin cebindeki parayla oynayan rektöre sesleniyorum; ya aklınızı başınıza alın ya da bu bilim yuvasını terk edin! Birilerinin arkasına sığınarak burada işçinin parasıyla oynayamazsınız. Ya bu farkları ödeyeceksiniz ya da bu direnişi başka boyutlara taşıyacağız” dedi.

“98 MİLYON NEREDE?​”

Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Şube Başkanı Adem Sarıçoban ise Maliye Bakanlığının "ödemelerin yapıldığı" yönündeki açıklamasını hatırlatarak “Hâlâ ödeme yapılmadı. Buradan soruyoruz, 98 milyon nerede? Devletin her iki kurumu da farklı açıklama yapıyor. Biri ‘ödemeyi gönderdik’ diyor, diğeri ‘ödeme almadık’ diyor. Hanginiz yalan söylüyorsunuz?​” diye sordu.

İşçilerin alacaklarının bir an önce ödenmesini talep ettiklerini ifade eden Sarıçoban, “İnsan gibi çalışmak ve insan gibi yaşamak istiyoruz. Bizler hakkımız olanı istiyoruz. Bugün gün sonuna kadar görüşme talebimize bir dönüş yapılmazsa yarın (8 Ağustos Salı) saat 12.30’dan sonra, çarşamba günü ise tam gün iş bırakacağız” diyerek işçilerin hakları ödenene kadar eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

“HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ”

Basın açıklamasını okuyan Sağlık-İş İzmir Şube Sekreteri Özgür Arslan, 31 Mayıs günü TİS’in imzalandığını ve geçen 2 ay içinde işçilerin geriye dönük alacaklarının ödenmediğini söyledi. Kurum yönetimiyle iki hafta önce yaptıkları toplantıda alacakların 31 Temmuz'da ödeneceği bilgisinin verildiğini hatırlatan Arslan, zamlar ve artan kurdan dolayı geriye dönük alacaklarının değer kaybettiğini ifade etti.

Arslan, “Buradan Ege Üniversitesi yönetimine tekrardan sesleniyoruz; üyelerimizin toplu iş sözleşmesi kazanımı olan geriye dönük ödemelerin tek bir seferde yatırılmasını istiyoruz. Aksi taktirde Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak üyelerimizle birlikte eylemlilik sürecini haklarımızı alana kadar sürdürmeye kararlıyız. Hakkımız olanı istiyoruz, haklıyız, kazanacağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeşil Sol Partili Dindar bakanlara çocuk işçiliği sordu

SONRAKİ HABER

CHP'li Orhan Sümer: Öğretmenlerimizin kırtasiye yardımı pul oldu, artırılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa