7 Ağustos 2023 16:08
/
Güncelleme: 15:28

Denetimli serbestlik talebi reddedilmişti, Pehlivan'ın avukatı karara itiraz etti

Gazeteci Barış Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, denetimli serbestlik talebinin reddedilmesine yönelik karara itiraz etti.

Denetimli serbestlik talebi reddedilmişti, Pehlivan'ın avukatı karara itiraz etti

Fotoğraf, @barispehlivan Twitter hesabından alınmıştır

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan'ın denetimli serbestlik talebinin reddedilmesine itiraz edildi.

Pehlivan, 2 Ağustos'ta Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan "5" başlıklı köşe yazısında, 3 yıl 9 ay ceza aldığı ve 6 ay hapiste kaldıktan sonra tahliye edildiği dava nedeniyle 5. kez cezaevine gireceğini açıklamıştı.

31 Temmuz’da çıkarılan yasadan faydalanmak için talepte bulunduğunu belirten Pehlivan, Bakırköy İnfaz Hakimliğinden çıkacak karara göre, cezaevine girip girmeyeceğinin netleşeceğini söylemişti.

Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumundan gelen yanıtta Pehlivan hakkında denetimli serbestlik şartları oluşmadığı öne sürülmüş ve talep reddedilmişti.

Cumhuriyet'in haberine göre Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, bugün Nöbetçi İnfaz Hakimliğine başvurarak Marmara Cezaevinin verdiği karara itiraz etti.

Ersöz, yarın bir kez daha denetimli serbestlik kararı verilmesi için başvuruda bulunacak.

CHP'Lİ BÜLBÜL: HUKUKA AYKIRI OLARAK REDDEDİLDİ

CHP Milletvekili Süleyman Bülbül de Barış Pehlivan'ın denetimli serbestlik talebinin reddedilmesinin hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Bülbül, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Pehlivan tarafından yapılan başvurunun, 7456 sayılı Kanun ile yapılan infaz düzenlemesine dayandırıldığını anlattı. Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumunun kararında ise bu kanundan bahsedilmediğini belirtti.

Bülbül, "Barış Pehlivan'ın talebi hukuka aykırı olarak reddedildi. İktidar, terör suçları dışında ceza almış her türlü hükümlüye 'Cezaevine dönme' derken, konu Barış Pehlivan'a gelince düzenleme yön değiştirdi. Düzenlemenin hukukiliği içler acısı" dedi. (MEDYA SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Bütün toplum heybede

Bütün toplum heybede

Emekçileri bastırmak için grevler yasaklandı. “İç cepheyi tahkim” denilerek her kesimden siyasetçi, gazeteci ve aydına yönelik sabah operasyonları, tutuklamalar ve akılalmaz gerekçelerle açılan davalar sürüyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen sendikacılık yaptığı için tutuklandı.

Evrensel'i Takip Et