08 Ağustos 2023 14:28

Ege Üniversitesi Hastanesi işçileri hakları için ikinci günde de iş bıraktı

Ege Üniversitesi Hastanesi işçileri, toplu sözleşmeden doğan alacaklarının ödenmesi talebiyle bugün de yarım gün iş bıraktı.

Fotoğraf: Eda Aktaş/Evrensel

Paylaş

Ege Üniversitesi Hastanesi işçileri, toplu sözleşmeden doğan alacaklarının ödenmemesi üzerine bugün de öğleden sonra yarım gün iş bıraktı.

Örgütlü oldukları Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İzmir Şubesinin çağrısı üzerine işçiler, başhekimlik binası önünde bir araya gelendi. Kişi başı 55-60 bin TL civarında olan alacaklarının bir an önce ödenmesini isteyen işçiler, “Emekçiler burada, yönetim nerede”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı. İşçilerin eylemine SES Ege Üniversitesi İş Yeri Temsilciliği de destek verdi.

Başhekimlik ile görüşme yapıldığı bilgisini veren Sağlık-İş İzmir Şube Başkan Yardımcısı Savaş Erdoğan, “Cuma günü ödeme gelecek denildi ama tam belli olmadığı söyleniyor. Bize net bir gün söylenmiyor. Buradan emekçiler olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sesleniyoruz; Ege Üniversitesi emekçilerinin haklarını gönderin de bir an önce hesaplarımıza geçsin, biz de huzur içinde çalışalım” dedi.

Eylemde söz alan SES İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz da dayanışmanın önemine değinerek “Bugün mesai arkadaşlarımızın hakkı yeniyor, buna sessiz kalmayacağız. Yönetime sesleniyoruz, derhal buradaki arkadaşlarımızın alacaklarını ödeyin” diye seslendi. 

Sendika, Ege Üniversitesi Hastanesi yönetiminden bugün de net bir dönüş olmazsa eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çiğdem Kılıçgün Uçar: Akbelen'deki direnişin ortağıyız

SONRAKİ HABER

Gültan Kışanak vefat eden ablasının cenazesine katılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa