08 Ağustos 2023 14:25

Gültan Kışanak vefat eden ablasının cenazesine katılacak

Tutuklu Kürt siyasetçi Gültan Kışanak, vefat eden ablası Zeynep Özer’in cenazesine katılacak.

Gültan Kışanak | Fotoğraf: MA

Paylaş

Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, vefat eden ablası Zeynep Özer'in cenazesine katılmak için avukatlarının yaptığı başvuru kabul edildi. Böbrek yetmezliğinden dolayı bir süredir tedavi gören Özer, Elaziz’deki bir hastanede yaşamını yitirdi.

Haberi, partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar başsağlığı dileyerek duyurdu.

Avukatlardan edinilen bilgiye göre Kışanak'a yarın Elaziz’in Sün Köyü'nde düzenlenecek cenaze törenine katılması için başsavcılık tarafından izin verildi. Jandarma onayının beklendiği katılma izni için hazırlıkların başladığı öğrenildi.

Kışanak’ın ablası Zeynep Özer, Elazığ merkez Sün köyünde toprağa verilecek.

Gültan Kışanak, cezaevindeyken izinle katıldığı babasının cenaze töreninden sonra abisi Cumali Özer'i de kaybetmişti.

KOBANE DAVASINDA MİKRAFONU KESİLMİŞTİ

Kobane davasının dün görülen duruşmasına SEGBİS ile bağlanan Gültan Kışanak, ablasının hastalığı nedeniyle mahkemeye mazeret bildirmek istemişti. Ancak mahkeme heyeti, ablasının hasta olmasına dair bir mazeretinin olup olmadığı yönünde beyanda bulunmadığını belirterek sözünü kesmişti. Heyet daha sonrasında ise SEGBİS bağlantısını kapatarak Kışanak’ın beyanda bulunmasını engellemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ege Üniversitesi Hastanesi işçileri hakları için ikinci günde de iş bıraktı

SONRAKİ HABER

EMEP: Sermayedarlardan toplanmayan gelir emekçi halktan toplanamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa