14 Ağustos 2023 18:40

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, Bahçeli’nin çağrısına "çok net" yanıt verdiklerini öne sürdü

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Yerel iktidarda komşu olalım" sözleri için "Kendi politikalarımız ve üslubumuz çerçevesinde çok açık bir yanıt verdik" dedi.

Fotoğraf: Halil Sağırkaya/AA

Paylaş

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Yerel iktidarda komşu olalım" sözleri için "Kendi politikalarımız ve üslubumuz çerçevesinde çok açık bir yanıt verdik" dedi.

Kürşad Zorlu partisinin Başkanlık Divanı toplantısının ardından açıklama yaptı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde İYİ Partiye "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" diyerek ittifak çağrısı yapması Zorlu'ya soruldu.

Gazetecilerin "İYİ Parti, Bahçeli’nin çağrısını reddetti diyebilir miyiz" sorusu üzerine “Açıklamamız çok net. Sayın Bahçeli’nin dolaylı çağrısına, ifadesine, kendi politikalarımız, üslubumuz ve ilkelerimiz çerçevesinde çok açık bir yanıt verdik” dedi.

Zorlu, devamında, “Orada bir komşuluk kavramı kullanıldı ama bunun hemen ardından partinin bazı yetkililerinin, bizim varlık sebebimizle, misyonumuzla, duruşumuzla ve kadrolarımızla ilgili kullandıkları yakışıksız ifadeler, hakaretler… İşte burada bir tutarsızlık var mı yok mu bunu kamuoyunun takdirine sunmak isterim. Asla bu iddiaları ve isnatları da kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca 26 Ağustos’ta Akşener’in partisinin yol haritasını açıklayacağını belirten Zorlu, içerikle ilgili bir değerlendirme yapmadı.

YANITTA "MİLLETİMİZE KULAK VERECEĞİZ" DENİLMİŞTİ

İYİ Parti, Bahçeli'nin çağrısının ardından 11 Ağustos'ta bir açıklama yapmış ve Maral Akşener'in "Milletimize kulak vereceğiz" dediği hatırlatılmıştı.

Açıklama özetle şu ifadeler yer almıştı:

"Genel Başkanımız Sayın Maral Akşener 24 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşen büyük kongremizde 85 milyon insanımız için siyasette yeni bir zemin, yeni bir yol açma irademizi koymuş ve en büyük gücümüze yani milletimize kulak vereceğimizi ifade etmiştir.

Söz konusu tartışmaya ilişkin olarak partimizin görüşünü açıkça kamuoyuna iletiyor ve güzel ülkemizin milliyetçilerini İYİ Parti'de buluşmaya davet ediyoruz: 26 Ağustos ruhuyla rotamız net, pusulamız millet!" (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Digor Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı: Yüzleşme olmadan barış olmaz

SONRAKİ HABER

Tarım işçilerini taşıyan kamyonet dere yatağına savruldu: 1 ölü, 5 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa