14 Ağustos 2023 20:00

İzmir’de özel sektör öğretmenleri ulaşımda indirim talep etti

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin il meclis toplantısına katılarak ulaşımda öğretmen hakkı tanınmasını istedi.

Fotoğraf: Eda Aktaş/Evrensel

Paylaş

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, İzmir’de toplu ulaşımda özel sektör öğretmenlerine de indirimli kartı verilmesi talebiyle basın açıklaması düzenledi.

Bugün yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantının yapılacağı Kültürpark 4 No’lu Hol önünde bir araya gelen sendika üyesi öğretmenler, “Ulaşımda eşitlik öğretmenin hakkıdır, biz de öğretmeniz” yazılı pankart açarak taleplerini dile getirdi.

Basın açıklamasını okuyan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası İzmir Temsilcisi Tülay Apak, Adana, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, Eskişehir, Mersin ve pek çok ildeki belediyelerin özel sektör öğretmenlerine bu hakkı tanıdığını hatırlattı.
 

“YASALAR ŞEHİRDEN ŞEHİRE DEĞİŞİYOR MU?​”

İndirimli kart hakkı için belediyeye defalarca başvuru yaptıklarını ancak olumlu bir dönüş alamadıklarını söyleyen Apak, “Elimizde evrak kayıt numarası olmasına rağmen yetkililer bir dilekçemizin izine dahi rastlayamamışlardır. Üzerine gerçekleştirdiğimiz bir dizi görüşmede ise uygulamanın yasal mevzuata uygun olmaması bahanesi gerekçe gösterilmiştir. Şimdi soruyoruz; diğer şehirlerdeki uygulama yasal mevzuata uygunken İzmir’deki neden uygun değildir? Bu ülkenin yasaları şehirden şehire değişkenlik mi göstermektedir?​” dedi.

“Sosyal belediyecilik anlayışı toplumun ileri unsurlarını kapsayacak şekilde eşitlik ilkesi üzerinden sağlanırken İzmir Büyükşehir Belediyesi bizleri kamudaki meslektaşlarımızdan ayrıştırmaya daha ne kadar devam edecektir?​” diye soran Apak, indirimli öğretmen kartı uygulamasının özel sektör öğretmenlerine de tanınmasını istedi. Açıklamanın ardından öğretmenler İzBB’nin Meclis toplantısına katılarak taleplerini iletti. (İzmir/EVRENSEL)                                                                

ÖNCEKİ HABER

Tarım işçilerini taşıyan kamyonet dere yatağına savruldu: 1 ölü, 5 yaralı

SONRAKİ HABER

Şenyaşar ailesine ‘Adalet kapısı’ duvar oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa