16 Ağustos 2023 04:35

Kâmil Koç ‘yolda kalıyor’

Her gün yüzlerce insanın şikayetini dinleyip işleme alıyoruz. Her gün yüzlerce bilet satışı yaparak firmaya devasa paralar kazandırıyoruz fakat bize insan gibi çalışma şartları sağlanmıyor.

Fotoğraf: Pexels

Paylaş

Kâmil Koç çağrı merkezinde çalışan bir işçi

Kâmil Koç, bir diğer adıyla Alman sermayesi Flix Bus. Son zamanlarda ismini medyada karıştığı trafik kazalarında duyar olduk. Bunun asıl sebebi insan onuruna yaraşmayan ağır çalışma şartlarıdır. Otobüs şoförleri ve muavinler ağır şartlar altında çalışıyor. Uykusuz ve yorgun kalan çalışanlar için de yolcular için de risk artıyor. Otobüs şoförleri ve muavinler seferlerini bitirdikten sonra ortalama 3-4 saat içinde tekrardan sefere çıkıyorlar.

Ağır çalışma şartlarından sadece otobüslerde çalışanlar değil, şirketin çağrı merkezinde çalışan işçiler de şikayetçi.

Haftalık izinlerde ‘sürpriz’ bir şekilde fazla mesailerden tutun da mecburi fazla mesaiye bırakmaya kadar birçok uygulamalar mevcut.

Günde yüzlerce çağrıya cevap veren, yolcu şikayetlerini işleme alan ve bilet satışı gerçekleştiren Kamil Koç çağrı merkezi işçileri, asgari ücrete çalışıyor. Bir lütuf gibi sundukları yemek ücreti ise ayda sadece 150 lira. Yani günde sadece 5 lira!

İster işe yeni başlamış olun, ister 10 senelik kıdeme sahip olun; alacağınız ücret sadece asgari ücret ve 150 lira yemek ücreti.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi canını dişine takarak çalışan işçilere en ufak hatalarında adeta küçük bir çocuğu azarlar gibi mail atıyorlar.

Kendi evlerinde uzaktan çalışan çağrı merkezi işçilerine, işin niteliği gereği şart olan internet, bilgisayar ve elektrik faturası desteği verilmiyor. Talep edildiğinde de “Ne güzel evden çalışıyorsunuz, şükredin” cevabı veriliyor.

Çağrı merkezi çalışma sisteminde vardiya saatleri sabit değil. Yani her hafta, her vardiyanın çalışma saat aralığı değişiyor. İşçiler sosyal yaşamlarına dair planlama yapamıyor.

Kâmil Koç, çağrı merkezi çalışanlarına bilet satışı sayısı üzerinden prim vadediyor fakat uygulamada bu prim kesinlikle yok. Bilet satış hedefi tutturulsa bile, mesaideki molalarda 1 dakika dahi geç kalınsa verecekleri primi iptal ediyorlar. Günlerce verilen emek sadece 1 dakikada çöpe atılıyor!

Bütün bu kötü çalışma koşulları altında Kâmil Koç (Flix Bus) milyon dolarlık yatırımla filosuna 53 adet sıfır otobüs ekliyor!

Biz Kâmil Koç işçileri köle değiliz. Her gün yüzlerce insanın şikayetini dinleyip işleme alıyoruz. Her gün yüzlerce bilet satışı yaparak firmaya devasa paralar kazandırıyoruz fakat bize insan gibi çalışma şartları sağlanmıyor. Bize adeta köle muamelesi yapılıyor.

ÖNCEKİ HABER

İş bırakan AĞAÇ AŞ işçisi kadınlar: Emeğimizin karşılığını istiyoruz

SONRAKİ HABER

Ekvador'da seçim öncesi bir siyasetçi daha katledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa