16 Ağustos 2023 05:03

AKP’li belediye "tasarrufa" 5 gün dayandı!

AKP’li Haliliye Belediyesinin, Tasarruf Genelgesi’nden beş gün sonra 9 milyon TL’lik araç ve iş makinesi kiraladığı tespit edildi.

Fotoğraf: Haliliye Belediyesi

Paylaş

Damla KIRMIZITAŞ
Ankara

Urfa'da AKP’li Haliliye Belediyesinin, Tasarruf Genelgesi’nden beş gün sonra 9 milyon TL’lik araç ve iş makinesi kiraladığı tespit edildi.

Mehmet Canpolat yönetimindeki Haliliye Belediyesi, 2022 yılında, “191 milyon 789 bin 157 TL değerindeki köklü yatırım ile belediye envanterinde kiralık araç kalmadı” açıklamasıyla propaganda yapmıştı.

Ekonomik çıkmaz gerekçe gösterilerek personel maaşlarını ödemekte dahi zorlandığı iddia edilen AKP’li Haliliye Belediyesi, 2022 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yatırım desteği aldı. Destek kapsamında belediyeye 183 araç, iş makinesi ve temizlik araçları kazandırıldığı bildirildi. Belediyenin 2022 yılına yönelik raporlarında yatırımdan, “Köklü yatırım” şeklinde söz edilerek belediye envanterinde kiralık araç kalmadığı belirtildi.

Temmuz 2023'te gerçekleştirilen ihale ise belediyenin, “Köklü yatırım” şovunun kısa sürdüğünü gözler önüne serdi. İhale kapsamında, belediyenin kullanımı için araç ve iş makinesi kiralandığı öğrenildi.

20 Temmuz’da sözleşmesi imzalanan ihale kapsamında belediye, 9 milyon 54 bin 150 TL’lik harcama gerçekleştirdi. Pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihale, tek katılımcı olan belediye iştiraki Göbeklitepe Hizmet Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne bırakıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “harcamaların yeniden gözden geçirilmesi ve tasarruf takibinin taviz verilmeden sağlanması gerektiğini” belirterek 17 Temmuz’da tüm kamu kurumlarına genelge göndermişti. 

ÖNCEKİ HABER

Benzine 1 lira 55 kuruş zam geldi

SONRAKİ HABER

Adrese teslim atama: Fen eğitiminde drama ve kukla alanında çalışma yapmış doçent aranıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa