20 Ağustos 2023 15:52

Beybahçe'de IŞİD’in saldırısı sonucu katledilen yurttaşlar anıldı

Beybahçe Mahallesi’nde IŞİD’in saldırısında yaşamını yitiren 56 kişi için yapılan anmada konuşan EMEP Milletvekilli Sevda Karaca, “Katliamın arkasındaki güçleri iyi tanıyoruz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Gaziantep’in Beybahçe Mahallesi’nde, 20 Ağustos 2016 akşamı yapılan kına gecesine, IŞİD bombalı saldırı düzenlemiş ve çoğunluğu çocuk 56 kişi hayatını kaybetmişti. Katliamın yedinci yılında milletvekillerinin de katılımıyla anma etkinliği düzenlendi.

Beybahçe'de katliamın gerçekleştiği noktada yapılan anmada, HDP il ve ilçe yöneticileri, Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, ÖHD Gaziantep Şube Eş Başkanı Mustafa Yalçın ve çok sayıda mahalle sakini bulundu.

"BASKI VE ZULÜM SON BULMADIKÇA BARIŞ VE REFAH OLMAYACAK"

Anmada konuşan HDP Gaziantep İl Eş Başkanı Ayten Kaya, Kürtlere yapılan zulüm ve baskı son bulmadığı müddetçe ülkeye barışın ve refahın gelmeyeceğini dile getirdi. Bu katliamların bir an önce son bulmasını belirten Kaya "Mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

"KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ NEDEN İŞLEM YAPILMADI?"

Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca Beybahçe Katliamı'nın Kürt halkına karşı işlenmiş büyük suçlar zincirinin bir parçası olduğunu söyledi.

7 yıldır yürüttükleri adalet mücadelesinin hala sonuçlanmadığını dile getiren Karaca, 10 Ekim Ankara Katliamı Davası belgelerinde katliamın açıkça yer aldığını belirtti. Bu katliamın arkasındaki güçleri iyi tanıdıklarını belirten Karaca, sözlerine şöyle devam etti: "Buradan bir kez daha soruyoruz; Kürtlere ve demokrasi güçlerine dönük saldırıların önünü açanlar kimler? Katliamlardan sonra ‘oylarımız arttı’ diyenleri unutmadık. Yedi yıldır süren adalet mücadelesinde sorumlu olan kamu görevlileriyle ilgili neden işlem yapılmadı? Sorularımıza cevap alana kadar sormaya devam edeceğiz. Bombalar patlatarak iktidarını muhafaza etmeye çalışanlar, Kürt halkının siyasi iradesine kayyum atayanlar, seçilmişlerine işkence yapanlar bilsin ki buradayız. Emek ve demokrasi güçleri olarak Kürt halkının onurlu, eşit barış özleminin sahiplenicileriyiz."

"SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

Karaca'nın ardından konuşan ÖHD Gaziantep Şubesi Eş Başkanı Mustafa Yalçın, Beybahçe Katliamı’nın canavarca bir katliam olduğunu ve üzerindeki sır perdesini henüz aralanmadığını söyledi. Katliamın Suruç, Diyarbakır, Ankara katliamlarıyla bağlantılı olduğunu dile getiren Yalçın "Bu katliamda kamu görevlilerinin açıkça ihmalleri var. Biz ÖHD olarak bu sürecin takipçisi olacağız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Venezuela Komünist Partisine yargı darbesi

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu’dan KKM tepkisi: Kara deliğe dönüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa