21 Ağustos 2023 14:38

Erdoğan, Putin'in Türkiye ziyareti için "Ağustos" demişti, bu kez "Eylülde fırsat bulursak"…

Putin'in Türkiye ziyareti için 4 Ağustos'ta "Zannediyorum ağustos ayı içinde gerçekleşecek" diyen Erdoğan, bu kez "Eylül ayı içerisinde fırsat bulursak görüşeceğiz" dedi.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/DHA

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşünde uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti için 4 Ağustos'ta "Zannediyorum ki ağustos ayı içinde bu ziyaret gerçekleşecek" diyen Erdoğan, bu kez ise eylül ayını işaret etti. Görüşmenin yüz yüze olmasını önemsediğini belirten Erdoğan, bunu sağlamak için yakın bir zamanda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Rusya'ya gidebileceğini söyledi.

Erdoğan, "Eylül ayı içerisinde Hindistan'da G-20 toplantısı, ABD'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu var. Bu yoğunluk içerisinde fırsat bulursak Sayın Putin ile yüz yüze bir araya gelip konuşacağız. Yakında Dışişleri Bakan'ım bir Rusya seyahati yapabilir. Çünkü bu işin yüz yüze olması büyük önem arz ediyor ve bu şekilde neticeyi almak çok daha isabetli olacaktır" dedi.

"MACARİSTAN'IN AB ÜYELİĞİMİZE DESTEĞİ BİZLERİ MEMNUN ETTİ"

Erdoğan, Macaristan ile ilişkilere dair ise "Bu sene Türkiye-Macaristan ilişkilerinde tarihi bir dönüm noktası olacak. 18 Aralık 2023 tarihinde Türkiye-Macaristan Dostluk Anlaşmasının 100'üncü yıl dönümünü idrak edeceğiz. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 6'ncı toplantımızı bu tarihe denk düşecek şekilde Budapeşte'de düzenleyeceğiz. Bu sayede ayrıca 2024 Yılı Türkiye-Macaristan Kültür Yılı Etkinliklerinin açılışını yapacağız. İlişkilerimizin her alanında önemli gelişmeler kaydediyoruz. İkili ticaret hacmimiz 2022 yılında 3,5 milyar dolar düzeyini yakalayarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Macaristan'la geçtiğimiz sene Karma Ekonomik Komisyon Mekanizmasına ilaveten ekonomi ve ticaret ortaklığı noktasında da bir hedef belirledik. O da 6 milyar dolar. Ekonomi ve Ticaret Ortaklık Komitesini de tesis ettiğimiz için bu rakam daha da büyüyecek. Macaristan'ın, Avrupa Birliği üyeliğimize desteğini bir kez daha güçlü bir şekilde vurgulaması bizleri ayrıca memnun etti" dedi.

EMEKLİ ZAMMI VE TEK HANELİ ENFLASYON VAADİ

Erdoğan, tepkilere neden olan emekliye yüzde 25 zam hakkında, "Memurlarımıza zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" açıklamasını yaptı.

Erdoğan, hayat pahalılığı ve enflasyon hakkında da, "Ekonomi kadrolarımız işinin ehli. Enflasyonu yine tek haneye AK Parti kadrolarının düşüreceğine inansınlar" dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NA: EN HAYIRLISI ÇEKİLİP GİTMESİ

Yerel seçim hazırlıklarından bahseden Erdoğan "CHP'lilerin elindeki belediyeler için kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP'deki değişim tarışmaları için ise Erdoğan, "Kılıçdaroğlu dersen benimle kaç yarışa girdi? 13'te 13 yaptı. Şimdi 14'te olsa, 15'te olsa bu arkadaştan bir şey olmaz. En hayırlısı kendisi çekilip gitmesi lazım. Yani dünyada ülkeleri görüyorsunuz, bir seçim kaybediyorsa bir lider ne yapıyor, hemen istifasını veriyor, çekip gidiyor. Fakat bunda böyle bir şey yok" sözlerini sarf etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ağaç AŞ direnişi kazanımla sonuçlandı

SONRAKİ HABER

Yunanistan'daki yangın, sınır kapısında araç kuyruğuna neden oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa