22 Ağustos 2023 15:29

EMEP'ten Sputnik grevine ziyaret: "Sendikalı gazeteci doğru haber demek"

Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması ve işten atmalar üzerine greve çıkan Sputnik çalışanı gazetecilere dayanışma ziyaretleri sürüyor.

Fotoğraf: Birkan Bulut/Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Ankara İl Örgütü ve Emek Gençliği, toplu sözleşmedeki anlaşmazlık ve işten atmalara karşı Sputnik’te greve çıkan gazetecileri ziyaret etti. EMEP Ankara İl Başkanı Şükran Doğan, “Gazetecilerin örgütlü olması hem onların iş güvencesi hem de bizlerin doğru ve nitelikli haber alması anlamına geliyor” dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı (Sputnik) Türkiye Bürosu arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması ve işten atmalar yaşanması üzerine başlayan grev 6 gününde.

Bugün Gazeteciler Cemiyeti de grevdeki Sputnik çalışanlarına dayanışma ziyaretinde bulundu. Cemiyetin Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Gürcanlı, Ankara'da grev yerini ziyaret etti. Yusuf Kanlı, “Grevinizde başarılar diliyoruz. Diliyoruz ki kazanacaksınız. Yanınızdayız” dedi.

Meslek örgütlerinin yanı sıra siyasi partiler de grevdeki gazetecilere destek verdi. 

EMEP: YANINDAYIZ 

EMEP Ankara İl Örgütü ve Emek Gençliği, Sputnik’in başkentteki ofisi önünde grevdeki gazetecileri ziyaret etti. Burada konuşan EMEP İl Başkanı Şükran Doğan, parti olarak bütün emekçilerin sendikalı çalışmalarını savunduklarını vurguladı. Uzun süredir toplu sözleşme görüşmelerini sürdüren Sputnik patronunun hem çalışanların taleplerine yanıt vermediğini hem de işten attığını belirten Doğan, “Gazetecilerin örgütlü olması hem onların iş güvencesi hem de bizlerin doğru ve nitelikli haber alması anlamına geliyor. Bu nedenle de Sputnik çalışanlarının yanındayız. İşlerine geri dönmelerini istiyoruz. Türk de olsa Rus da olsa dünyanın her yerinde patronlar örgütlü çalışan istemiyor. Sputnik patronu da böyle Antep’teki tekstil patronları da böyle” ifadelerini kullandı.

DAYANIŞMAYI BÜYÜTME ÇAĞRISI 

Son zamanlarda bütün sendikalı ve sendikasız işçilerin, yüksek enflasyonla birlikte giderek eriyen ücretlerine zam, insanca yaşayacak bir ücret istediğini anlatan Doğan, birçok yerde işçilerinin bu taleplerle mücadele ettiğine dikkat çekti. İstanbul’da Ağaç A.Ş. işçilerinin direnişlerini kazanımla sonuçlandırdığına dikkat çeken Doğan, Sputnik işçilerinin de kazanacağına inandığını vurguladı. Doğan, Ankara’da emek ve demokrasi güçlerini, tüm emekçileri Sputnik çalışanlarının grevine destek olmaya çağırdı.

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mahalleli harmandalı atık depolama tesisinin yolunu kapattı: Çöp stoklama işlemi durdurulsun

SONRAKİ HABER

"Dillerin solmasına gönlüm razı değil"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa