23 Ağustos 2023 11:02
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ağustos 2023 11:14

Yunanistan yangınları: 26 cansız beden bulundu, 250 mülteci sınırda mahsur kaldı

Yunanistan-Türkiye sınırında mahsur kalan mülteciler yangının yaklaştığını duyurarak yardım istedi. Yangın bölgesinde tespit edilen 26 cansız bedenin de mültecilere ait olabileceği açıklandı.

Fotoğraf: Ayhan Mehmet/AA

Paylaş

Yunanistan’da orman yangınları devam ederken, Türkiye sınırındaki Meriç nehrinde bulunan adacıklarda 250 kadar mültecinin mahsur kaldığı duyuruldu. Öte yandan dün yangın bölgesinde tespit edilen 18 cansız bedenin de mültecilere ait olabileceği açıklandı. Yangın bölgesinde bulunan ve mültecilere ait olduğu tahmin edilen cansız bedenlerin sayısı bugün 26'ya ulaştı.

Mültecilerle dayanışma örgütü “alarm phone”nun dün Twitter’dan yaptığı uyarıda, yangınların bölgeye yaklaştığı ve mültecilerin tehlike altında olduğu bildirildi. Paylaşımda, “250 kişiden oluşan 2 grupla temas halindeyiz! Gruplardan biri yakınlarda devam eden yangınların videosunu paylaştı. Diyorlar ki ‘Yangınlar artık bize çok yaklaşıyor. Mümkün olan en kısa sürede yardıma ihtiyacımız var!’” ifadeleri yer aldı.

İkinci bir paylaşımda da “Orman yangınları yaklaştıkça ve hava nefes alınamaz hale geldikçe hayatlarından endişe ediyorlar. Yardım çığlıkları yetkililer tarafından günlerdir cevapsız bırakılıyor. @‌hellenicpolice (Yunanistan polisi) Onları terk etmeyin, diğer herkesle birlikte tahliye edin!” denildi.

BULUNAN CANSIZ BEDENLERİN SAYISI 26'YA YÜKSELDİ

Öte yandan Yunanistan'ın kuzeydoğusundaki bir bölgede dün 18 kişinin cansız bedeninin bulunduğu açıklanmıştı. Bugün sayının 26'ya yükseldiği bildirildi.

Yetkililer, dün cansız bedenlerin Yunanistan'ın Türkiye ve Bulgaristan sınırlarına yakın Dedeağaç'ın Avanta bölgesinde bir barakanın yakınında bulunduğunu ve bir afet kurbanı tespit ekibinin cesetlerin kimliklerini tespit etmeye çalıştığını açıklamıştı.

İtfaiye sözcüsü Ioannis Artopios, birkaç gündür kontrol altına alınamayan yangının devam ettiği bölgede kayıp ihbarı yapılmadığı için ölenlerin Türkiye’den giriş yapan mülteciler olma ihtimalinin bulunduğunu söylemişti.

AFP’ye konuşan bir itfaiye sözcüsü, son 24 saat içinde 60’tan fazla yangın çıktığını ve altı ülkenin Avrupa Birliği’nin sivil koruma mekanizması aracılığıyla yardım gönderdiğini söyledi.

Son yangın dalgasına en az 5 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

YANGIN SANAYİ BÖLGESİNDEKİ FABRİKA VE DEPOLARA KADAR ULAŞTI

Yunan Devlet Televizyonu ERT'in haberine göre, Aspropirgos bölgesinde 3 farklı noktada çıkan yangın sanayi bölgesine ulaştı. Yangın, kimyasal maddelerin bulunduğu bir deponun da aralarında yer aldığı bazı depo ve fabrikalara sıçradı. Yangın nedeniyle çok sayıda yol trafiğe kapatıldı.

RODOP'TA YANGIN 3'ÜNCÜ GÜNÜNDE

Batı Trakya'da, Gümülcine ve köylerinin bulunduğu Rodop ilinde tahliyeler sürüyor.

Demircili, Baraklı ve Ircanhisar köyleri dün tedbir amacıyla tahliye edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Arçelik işçileri: Yüzde 100’ün altı yetmez, bir şeyler yapmamız gerekir

SONRAKİ HABER

Fransa Nijer’e müdahale için hava sahası arıyor: Cezayir reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa