23 Ağustos 2023 13:57

Buca Belediyesi işçileri ek protokol talebiyle bugün de iş bıraktı: Taleplerimiz kabul edilsin

Buca Belediyesi işçilerinin koşullarının iyileştirmesi talebiyle dün başlattığı iş bırakma eylemi bugün de devam etti.

Fotoğraf: Keban Çetin/Evrensel

Reklam

Kenan ÇETİN
İzmir

Buca Belediyesi işçileri açlık sınırındaki ücretlerinin arttırılması, sosyal haklarının zamanında ödenmesi talebiyle Buca Belediyesi yönetimini uyarmak için dün başlattıkları iş bırakma eylemini kararlılıkla ve kitlesel bir şekilde bugün de sürdürdü.

İş bırakma eyleminin ikinci gününde sabah mesai başlangıcında belediye binası önünde toplanan işçiler, bugün yapılacak görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmasını umut ediyor. DİSK/Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube yönetimiyle belediye yönetiminin yapacağı görüşmeden çıkacak sonuç işçilerin eylemlerinin devam edip etmeyeceğini belirleyecek.

Belediye önünde toplanan işçiler çeşitli sloganlar ve halaylarla eylemlerini sürdürürken, sendika şube yönetimi de iş bırakma eylemlerinin kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

“İŞ BIRAKMA SONUCUNDA ÜCRETLER VE GIDA YARDIMI ÖDENDİ”

İşçiler, dünkü iş bırakma eyleminden sonra ağustos ücretleri ile haziran ayında ödenmesi gereken gıda yardımının ödendiğini ancak mesailer ile ağustos ayının gıda yardımının ödenmediğini ifade etti. Eylemlerinden sonra belediye yönetiminin yayımladığı açıklamanın gerçekleri ifade etmediğini söyleyen işçiler, açıklamada halkı yanıltıcı ifadeler kullanıldığını belirtti. Ücretlerinin ve gıda yardımının ödenmesinin eylemlerinin sonucunda gerçekleştiğini ifade eden işçiler, “Bizler aylarca ücretlerimizi gecikmeli alıyoruz hep. Ramazan ve Kurban Bayramlarında dahi ücretlerimizi ancak arife günü alabildik” diyerek tepki gösterdi.

“TALEPLERİMİZİN KABUL EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Ailelerinin geçimini sağlayamadıklarını, ev kiralarını dahi ödeyemediklerini anlatan işçiler, ücretlerine ve diğer tüm sosyal haklarına yüzde 30 ek zam talep ediyor. Bu talepten geri adım atmayacaklarını belirten işçiler, “Bu gün yapılacak görüşmede Buca Belediyesi yönetimi yüzde 30 iyileştirme ek zam talebimizi kabul etmesini umut ediyoruz. Eğer ek zam talebimiz kabul edilmezse iş bırakma eylemini talebimiz kabul edilene kadar sürdüreceğiz” dedi.

Buca Belediyesi ile Genel-İş 5 Nolu Şube yönetimi bugün saat 14.30’da işçilerin ek zam talebini görüşmek için belediye binasında tekrar bir araya gelecek. Görüşmede alınacak kararlar işçilerin eyleminin devam edip etmeyeceğini belirleyecek.

Reklam