Sputnik grevine destek ziyaretleri sürüyor

Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması ve işten atmalar yaşanması üzerine greve çıkan Sputnik çalışanı gazetecileri çok sayıda kurum ziyaret etti.

23 Ağustos 2023 17:27
Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı (Sputnik) Türkiye Bürosu arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması ve işten atmalar yaşanması üzerine başlayan grev 7. gününde.

Sputnik’in İstanbul ve Ankara bürolarında süren greve dayanışma ziyaretleri de devam ediyor. KESK’e bağlı Haber-Sen İstanbul Şubeleri, Sputnik grevine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarette şubeler adına konuşan Deniz Salmanlı, halen çalışmayı sürdüren çalışanları da greve katılmaya davet ederek, “Sendika çok önemlidir. İşten atıldığımda benim yanımda sendikam vardı. İnanıyorum ki taleplerinizi kazanacaksınız ve büyük halayı burada hep beraber çekeceğiz” dedi.

Sputnik grevine Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası, BBC Türkiye çalışanları, İşçi Emekçi Birliği de dayanışma ziyaretinde bulundu.  Ayrıca Sosyalist Cumhuriyet Partisi ve Türkiye Kurtuluş Partisi de grevi ziyaret etti.

Ziyaretler sırasında konuşan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, “Biliyoruz ki yalnız değiliz, Türkiye’de emek mücadelesi veren kimse yalnız değil. İnanıyoruz ki işten çıkarılan arkadaşlarımız işine dönecek, TİS imzalanacak” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yanarak can veren, römorka hapsedilen mülteciler: Yunanistan’da insanlık yangını!

SONRAKİ HABER

"İstismara göz yuman Asım Sultanoğlu'nun ataması iptal edilsin"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa