Mahsa Amini’nin ailesi ölüm yıl dönümü için çağrı yaptı: Zulme karşı tekrar ses yükseltelim
Mahsa (Jina) Amini’nin ölüm yıl dönümü yaklaşırken ailesi "Bu korkunç ve affedilmez cinayetin yıldönümünde bir araya gelerek zulme karşı tekrar ses yükseltmeye çağırıyoruz" dedi.

Fotoğraf: Osyan'ın videosundan ekran görüntüsü alınmıştır.
İLGİLİ HABERLER

Mahsa Amini’nin mezarı yine tahrip edildi
İran’da ahlak polisi tarafından öldürülen ve ardından tüm ülkede ayaklanmalara neden olan Mahsa (Jina) Amini’nin ölüm yıl dönümüne haftalar kaldı.
16 Eylül 2022’de Tahran’da “İslami değerlere göre giyinmeme” nedeniyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınan ve başından aldığı darbe sonucu hayatını kaybeden Mahsa (Jina) Amini’nin annesi Mojgan Eftekhari duygularını şu ifadelerle sosyal medya hesabından dile getirdi: "Kalbimin ve ruhumun Jina'sı, gittiğinden bu yana nerdeyse bir yıl geçti. Ayrılığın hüznü ve seni görmenin hasretiyle, her an cehennem gibi geçti. Herkes başlattığın yolculuğunun sonunu sabırsızlıkla bekliyor ve ben neşeli ve hayat dolu yüzünle kapıdan girmeni, sıcak sesinin yankısı ve saçlarının kokusunun bu evi yeniden doldurmasını her gün bekliyorum” Geçtiğimiz günlerde ise Mahsa (Jina) Amini’nin ailesi Jina’nın ölüm yıldönümü dolayısıyla bir çağrı mesaj yayınlayarak ülkede özgürlük için mücadele eden herkesi Jina’nın mezarı başında toplanmaya çağırdı: “Şimdi, aradan geçen bir yılın ardından ülkede özgürlük için mücadele eden tüm insanlardan bu korkunç ve affedilmez cinayetin yıldönümünde bir araya gelerek zulme karşı tekrar ses yükseltmeye çağırıyoruz. Jina’yı ve özgürlük yolunda hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz.” (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et