26 Ağustos 2023 17:34

Akşener, seçim yenilgisinin sorumluluğunu Kılıçdaroğlu’na yükledi; yerel seçimlere "ayrı girelim" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerde yenilginin sorumluluğunu isim vermeden Kemal Kılıçdaroğlu’na yükledi. Akşener, yerel seçimlerde her partinin ayrı girmesi gerektiğini savundu.

Meral Akşener | Fotoğraf: DHA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Malazgirt Zaferi’nin 952’nci, Büyük Taarruz’un 101’inci yıl dönümü çerçevesinde Afyonkarahisar’da partisince düzenlenen programda konuştu.
Akşener, yol haritasını açıkladı. 


Konuşmasına iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek başlayan Akşener, seçim yenilgisinin tek sorumluluğunu isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yükledi. Akşener, İYİ Parti olarak fedakarlık yaptıklarını savundu. 


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş ismini cumhurbaşkanlığı için önerdiklerini yineleyen Akşener, “Ve bunun üzerine, ben de milletimize bir söz verdim. 13’üncü Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı’nın adayı olacak, dedim. Hatta bunun için samimiyetimden şüphe duyulmasın diye kendi adaylığımdan feragat ettim. Çünkü ben, seçimleri kazanmak, Türkiye’yi düze çıkarmak için iktidarı sandıkta yenmenin yeterli olacağını düşündüm. Ama asıl sorunun, kendi saflarımızda olduğunu göremedim. Bu nedenle yüce Türk Milleti’nden, özür diliyorum. Ben bu iki arkadaşımızın yolunu açmak için elimden gelen her şeyi yaptım” ifadelerini kullandı. İlkeli siyaset yaptıklarını savunan Akşener, gelecek yıl yapılacak yerel seçimleri de işaret ederek, “Gelin tüm siyasi partiler hep birlikte ayrı ayrı seçimlere girelim. Her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim, biz varız! Biz varız, sizleri de bekleriz. Erdoğan, Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na hepinize sesleniyorum, hadi her birimiz ayrı ayrı girelim” dedi. 


"HERKESİ KABUL ETMİYORUZ"


Yürüdükleri yolda herkesi kabul etmediklerini söyleyen Akşener, “Mesela bu yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e düşman olanlara hayır diyoruz. Cumhuriyet değerlerimizi hiçe sayanlara ayır Diyoruz. Demokrasimizle meselesi olanlara hayır diyoruz. Mesela bu yolda 'Türk' demekten korkanlara hayır diyoruz. Andımızdan rahatsız olanlara hayır diyoruz. Anayasa'mızın, ilk 4 maddesiyle sorunu olanlara, hayır diyoruz. Mesela bu yolda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milletiyle, birliğiyle, bütünlüğüyle ilgili, karın ağrısı olanlara hayır diyoruz. Terörle ve bölücü unsurlarla ilişkisi olanlara, hayır diyoruz” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

#1ÖğünÜcretsizSağlıklıYemek davasında MEB’den ikinci savunma: Davayı reddedin

SONRAKİ HABER

FIFA, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Rubiales'i görevinden uzaklaştırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa