28 Ağustos 2023 16:25

Sevda Karaca’dan Sputnik grevine ziyaret: Erkaplan’dan Sputnik’e haklarımız için birlikte mücadeleye

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, Sputnik Türkiye bürosunun Ankara'daki ofisi önünde 12 gündür grevlerini sürdüren gazetecileri ziyaret edip dayanışma mesajlarını iletti.

Fotoğraf: Damla Kırmızıtaş/Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Sputnik Türkiye bürosunun Ankara'daki ofisinde grevlerini sürdüren gazetecilere destek ziyaretinde bulundu. Karaca, "Antep’ten Ankara'ya, Erkaplan fabrikasından Sputnik’e bağlarımız varsa, haklarımız için hep birlikte mücadele ediyorsak bizim birbirimize daha çok ihtiyacımız var" dedi.

Koç Kuleleri önünde 12 gündür grevini sürdüren gazetecileri EMEP Ankara İl Örgütü ile birlikte ziyaret eden Karaca, grevcilerle sohbet etti. Ardından açıklamalarda bulunan Karaca, grevi ilk günden beri büyük bir ilgiyle takip ettiklerini belirtti. Karaca, "Çok açık bir gerçek var. Biz buraya Antep'te patronların Anayasa'yı, yasayı tanımadan sendikayı fabrikalara sokmadığı gerçeğini Mecliste gündem ettikten hemen sonra geldik. Bu ülkede patronlar, Anayasa ve yasaları, işçilerin iradelerini tanımayarak, devlet yönetimi kurullarının gözleri önünde suç işleme özgürlüğüne sahip olduklarını düşünüyorlar" diye konuştu.

"ŞİRECİ’DEN SPUTNİK’E UZANAN ÖNEMLİ BİR BAĞ VAR"

Şireci Tekstil’den Sputnik’e uzanan önemli bir bağ olduğuna dikkat çeken Karaca sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bağ, çalışanların ekmekleri için verdiği mücadelede sendikanın ne kadar önemli bir yer olduğunu gösteriyor. Sendikal mücadelenin patronlar tarafından tanınmaması, aynı zamanda bu ülkede yaşayan herkesin ekmeklerini küçültmesi koşullarını rahatça dayatılmasını sağlıyor. O yüzden Antep’ten Ankara'ya, Erkaplan fabrikasından Sputnik’e bağlarımız varsa, haklarımız için hep birlikte mücadele ediyorsak, bizim birbirimize daha çok ihtiyacımız var. Emek Partisi olarak grevde yan yana olmamızın nedenlerinden biri aslında bu bağı daha fazla büyütmek için mücadele edeceğimizi söylemek."

"İŞÇİLERİN SENDİKAL İRADELERİ TANINSIN"

Sputnik patronuna çağrıda bulunan Karaca, "İşten atılan arkadaşlarımız aynı zamanda bir haysiyet mücadelesi veriyorlar. Grev kırıcılığının da suç olduğunu hatırlatmak istiyorum. Anayasa'sı var bu ülkenin, yasaları var. Anayasa'yı ve yasaları tanımayan patronların işlediği suçları pek çok alanda basın mensupları da arkadaşlarıyla omuz omuza vererek ifşa edecekler. Çağrımız şudur: Bir an önce işçilerin talepleri karşılansın. Sendikal hakları için mücadele eden işçilerin sendikal iradeleri tanınsın. Ve bir an önce iş barışı için işçilerin örgütlü bir biçimde işlerinin başında geçmeleri sağlansın." (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şeker-İş elektrik satacak!

SONRAKİ HABER

Okullarda yine kayıt parası ısrarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa