29 Ağustos 2023 20:35
Son Güncellenme Tarihi: 29 Ağustos 2023 22:41

Hakem Kurulu memur zammı için 31 Ağustos'ta son kez toplanacak

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Toplu Sözleşmesinde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu 31 Ağustos'ta son kez toplanacak.

Fotoğraf: Nisa Sude Demirel/Evrensel

Paylaş

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Toplu Sözleşmesinde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu 4. kez toplandı. Mali hakları görüşmek üzere 31 Ağustos'ta son kez toplanacak kurul, bu toplantıda memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2024 ve 2025'te yapılacak zam oranını kararlaştıracak.

1 Ağustos’ta başlayan ve 2024-2025 yıllarını kapsayacak olan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış, kamu işvereninin 2024 yılı için yüzde 15+10, 2025 yılı için yüzde 6+5 de teklifi konfederasyonlarca reddedilmişti. Bunun üzerine Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci bugün 4. toplantısını yaptı. 

AA'nın haberine göre Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında saat 14.00'te başlayan toplantı, yaklaşık 8 saat sürdü. Mali hakları görüşmek üzere 31 Ağustos'ta son kez toplanacak kurul, bu toplantıda, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2024 ve 2025'te yapılacak zam oranını kararlaştıracak. 

MAAŞ ZAMMI, ENFLASYON FARKI, REFAH PAYI...

Toplantı sürerken edinilen bilgilere göre toplu sözleşme masasında uzlaşılamayan 55 maddenin 45’i görüşülürken, 40’ı kurul tarafından reddedildi. Kalan 10 maddenin ise maaş zammı oranı, enflasyon farkı ve refah payı maddeleri olduğu öğrenildi.

KİRA YARDIMI MADDESİ REDDEDİLDİ

Reddedilmeyen 5 maddede ise Veteriner hekim, teknisyen ve teknikerlerinin özel hizmet tazminatı oranında değişiklik yapıldığı bilgisi verildi. Buna göre Memur Sen’in taslağında 100 puan artırılması istenirken bu oran kurul tarafından yalnızca 10 puan artırıldı. Yemek yardımına ilişkin iki madde ise ‘çalışma yapılacak’ denildiği aktarıldı. Öte taraftan kira yardımı, doğum yardımı, evlenme yardımı, ölüm yardımı maddelerin de reddedilen maddeler arasında olduğu öğrenildi. 

KURULDA YER ALAN İSİMLER

Başkanlığını Sayıştay Başkanı Metin Yener'in yaptığı kurul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı İsa Atçeken, akademisyenler Prof. Dr. Fatih Uçan ve Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu, Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Öztürk ve Soner Can Tufanoğlu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney ve KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal'dan oluşuyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yüzde 30'un altına düştü

SONRAKİ HABER

Türk Harb-İş üyeleri: Kamu TİS’i eridi, insanca yaşayacak ücret belirlensin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa